Köpråd: Audi A3 och Golf IV

Då det är dax att byta ut firmabilen mot en ny, så har jag funderingar på att skaffa en privat bil att köra med och ta milersättning. Har tittat lite på Golf IV 2.0 115hk och Första modellen Audi A3 1.8 utan T 125hk. Båda 5 dörrars modell. Hur är dessa 2 med bränsleförbrukningen? Är dom dyra i delar? Några kända fel man bör se upp med? Hur är förbrukningen Golf IV GTI jämnfört med dessa 2 ovan? Har rätt bra kunskaper så att ja kan skruva mycket själv, annars har jag kontakter som kan hjälpa mig. Då jag har motorväg 120km/tim till och från jobbet så vill jag gärna att det ska hända nånting när ja trycker på gasen, så småmotorer är jag inte mycket för.



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A3 och Golf IV



Det är ju "samma bil" i grund o botten. Personligen tycker jag dock A3:an "känns finare" (inredningsmässigt osv). Men, det ska den ju göra, priset på en A3 var ju, när den var ny, betydligt högre än Golfen Reservdelsmässigt; same same. Tyska Ebay så köper du "bra saker" för biltemapriser. Soppaförbrukningen för en A3, landsväg; ~0,65l/m Turbon något lägre. Och ja, jag får väl säga att på min stämmer angivna siffror ganska bra. O nu utgår jag från att du pratar om första generationens A3 (8l), som då fanns samtidigt som just Golf IV. 1.8:an är ingen rolig motor, men duglig att köra iaf.


Jaså turbon är snålare? Hur blir det i stadstrafik då? Samma där med? Jo det ska vara första generationens A3. Vet ju att dom bygger på samma platta Golf IV och A3an, men det är ju olika motorer i dom förutom GTI och 1.8t som är samma. Anledningen till att ja funderar på sugmotorer är att turbon är ju en del som kostar lite om den skulle gå sönder. Har ju hört att turbomotorerna har en tendens att rasa med. Vill ju inte gå back på att köra med privat bil i tjänsten då.


Gjorde skaplig förlust när ja köpte Vento TDIn och hade i tjänsten. Köpte för 50K dom stod i 45-65K på den tiden. Hade den i 3 år körde ca 4000mil och kostade på ny dieselpump, kamrem, glödstift mm. mm. La ca 20K på bara delar, å sen sälja för 30K för dom hade sjunkit så förbannat i pris. Vill ju inte göra samma misstag igen då....


Golfen finns ju även med samma motor som i a3an 1.8 125 hästars Ska du har en golf skaffa dig en highline så mycket bättre komfort och till samma pengar


Jaha, den finns med 1.8 också. Hur är förbrukningen i den då? Highline har jag förstått att det ska vara om man ska ha en Golf, vad ingår mer än sportstolar och läderratt då?


Tycker det är lite lustigt att 1.8 har 125hk, medan 2.0 har 115hk. Någon som vet varför?


På landsväg ja, fast, det handlar å sin sida om en 0.3-0.5dl/mil (angivna siffror). Stadstrafik ~1dl/mil mindre. Även här angivna siffror iofs. Jag förstår "oron" över turbon, det är ju absolut "en sak till som kan gå sönder" och är inte vidare billig. Det hänger ju dock mycket på hur oljebyten osv blivit gjort tidigare. När det gäller reservdelar kan jag säga såhär, och detta är baserat på pryttlar jag har bytt; Kamremsats (inkl. vibrationsdämpare, vattenpump osv); Tyska ebay; ~1500:- inkl frakt (good year-rem) Mekonomen; ~1700:- + vattenpump á ~700:- - 2400:- Drivknut, yttre; Ebay (vettig kvalité); ~500:- inkl. frakt Mekonomen; 1891:- Oljekylare; Ebay; ~350:- inkl frakt Mekonomen; ~900:- osv osv osv


sportstolar, nerlackad, läderklädd ratt, elhissar runtom, elspeglar Finns en del golf 4or som har vev istället för elhissar


^^ En motsvarande blandning av "Ambition" och grundutförandet då på A3:an (Ambition är "mellanpaketet")






Ja men då vet ja vem ja ska tjata på om bra ebaylänkar om nåt händer med bilen! Vad finns det för mera tillvalspaket förutom Ambition till A3an? AC, centrallås, elhissar är ju ett grundkrav på en bil. Sen skulle ju farthållare va trevligt med.


Haha, ja det är bara att hojta till Beror lite på vilken årsmodell. Men på ex.vis 98:an är centrallås standard (fjärrstyrt är det på "Ambience" (finaste paketet). Men, det är galet vanligt med CG 950s-larm i de "äldre" vag-kärrorna och då får man ju också fjärrstyrningen.. Elhissar är även det standard AC är dock tillval. Inte ens standard på faceliften (2001), men, jag tror inte jag sett en facelift utan. Men, det är iaf tillval Farthållare fanns även det som tillval. Det är samma system som på de äldre golfarna (inte som på Golf4:an dock...har jag för mig). Och ja, det går att eftermontera (fundera själv på det). Finns ju även "universal" om man nu inte vill böka med att eftermontera original.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka