Köpråd

Nu är det så att jag har en Hyundai i10, men är sjukt missnöjd med den. Jag vill ha en fräsigare bil, som har lite kräm i sig när man gasar den i botten. Jag har fastnat för Golf eller Peugeot typen, det är en bra småbil som verkar ha mycket kraft i sig ändå. Frågan är bara... Vad är det jag egentligen söker? Farsan säger att miltal över 15000mil är no-go, alltså att det är bara något som ber om att gå sönder efter något års körning... Jag pendlar till min skola, 1.4 mil per dag, men nu under sommarlovet lär bilen användas till annat. Någon bil som man kan ha roligt med, inte olagligheter kanske, men nära inpå?



Svar på inlägget: Köpråd



Hej. Allt handlar ju om hur mkt du kan punga upp? så din budget? miltal är inte allt, hellre då en bil som har blivit väl omhändertagen, så skicket går före miltal, men sen är det väl inte heller så kul å köpa en bil som gått 30k heller men. det är just en liten bil du vill ha eller?


Ja eftersom min nuvarande bil kostade mig 59000kr+vinterdäck, så hade jag tänkt att sälja den för runt 50000kr eller så, så min budget är runt 50000-60000kr Ja precis, liten och liten... Men Golfen är liksom den större typen för mig, den Hyundaien i10an jag har nu är ju mycket liten, så någonstans därimellan


En Golf gti kan du väl säkert hitta i den prisklassen. Sen har du ju golf r32 och golf R men då är det ju oxå en helt annan prisskillnad. bmw coupe då? 328/330


Hmm... GTI, dom verkar ju vara okej, mycket kraft i motorn och så Men nej, BMW är jag inte alls intresserad utav


En golf med 1.8t kanske vore nått. Eller varför inte en Audi a3 med 1.8t (150hk) eller audi s3 1.8t (210hk)


hade nog satsat på en audi s3 eller kanske en civic typ r. Din pappa verkar inte vara så kunnig när det handlar om bilar om han säger att allt som har gått längre än 15 000 mil är no go ... det är någon vaneföreställning han har, titta på hur bilen är skött istället. Sköter man en bil rätt så rullar de flesta jävligt långt. En polare har fassans förra bmw 525 tds, den har strax rullat 60 000 mil http://www.blocket.se/ystad/Honds_Civic . _8&w=2 http://www.blocket.se/halland/Frasch_Au . _8&w=3


Har haft många långmilare (+50000 mil) Inga problem där. Men tjejen Clio som rullat 4800 mil på 8 år var helt slut... Såldes till en som bara tittade på antal mil... Lyssna inte på farsgubben! (Jobbat som bilhandlare) Frågan är vad du har för i10 och hur gammal den är? http://www.blocket.se/goteborg/Hyundai_ . 15&w=2 Man kan ju köpa enför kaffepengar i dagsläget. Bara så du har en rimlig uppfattning om vad bilen är värd.


Men vafan, köpte min för 59000kr+vinterdäck... Snacka om dåligt köp Men det är en i10 1.2 E-sense -09 Har gått ~6000mil


En liten flickbil hehe






Den auktoriserade Hyundaihandlaren här nedan begär 49900kr för en 1.25 E-Sense som rullat 6000 mil. http://www.blocket.se/goteborg/Hyundai_ . 12&w=3 Privat kostar en sådan bil mindre. Jag tror du kan räkna med att få cirka 35000kr om den är fin. Vidare vill jag fråga, hur många köptrådar behöver du?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka