Köpråd 9-5 årsmodell 2006 vs innan

Hej! Sitter just nu med denna: http://www.garaget.org/?car=334773 Saab 9-5 2.3T Någon som har någon aning om vad jag kan få för den? Fullstämplad servicebok, nybytt batteri, länkarmar och spindelleder, bromsskivor, bromsbelägg fram. I övrigt inga fel på den. Går riktigt fint 0.68 långkörning om man är riktigt feg på gasen, och är som ny om man kollar innuti den. Utanpå är det enbart lite röst på ett ställe 1x1 cm som jag ska åtgärda. Stora stereon, Xenon i helljus, bra sommardäck på fina fälgar och helt slut vinterdäck på 17" fälg. I övrigt, hur är en 2006 biopower jämfört med min? Jag ska snart börja plugga och kommer pendla 5 mil / dag. Skulle en 9-5 2.0T BioPower spara mig pengar bränslemässigt? Kommer ju spara cirka 1k per år i skatt. I övrigt så borde de ju vara mer eller mindre likmässiga i underhåll kostnadsmässigt. Så ifall jag lyckas sälja min dyrt och köpa en 9-5 +06 billigt så borde det väl ekonomiskt inte vara helt korkat? Om jag behöver lägga +5000-10000 för att få en 9-5 -06? Sparar (eventuellt vad ni nu säger om det) bränsle under en 3 årsperiod. Självklart finns det billigare bilar, men vill ha en fin bil trots att jag kommer studera, och känner att jag har råd med det. Ja, ni får gärna ösa på med för- och nackdelar mellan dessa två bilar. Edit: Kan jag koppla in mitt ljud i den? Har 2x12" baslåda med slutsteg och en eftermarknadsstereo (synligt på mina bilder) Eller ska jag sälja det tillsammans med bilen? Kanske är den svindyr att äga och i bränsleförbrukning, jag vet inte, därför jag skriver här. Mvh.



Svar på inlägget: Köpråd 9-5 årsmodell 2006 vs innan



Beror ju lite på hur långt den har gått, hur mkt pengar du får för din. Tvivlar på att du sparar några pengar på en Biopower, dessa är ganska törstiga och behöver täta(-re) oljebyten. Däremot brukar ju 2006-2010 klara sig utan motorras. 99-03 brukar ju rasa pga dålig vevhusventilation, vilket min bror fick erfara:(. En tråkig grej med 2006-2010 är att kvalitetskänslan i inredningen blev lite sämre, de känns mer solida innan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka