Köpråd: Bil som är billig i drift, komfortabel och driftsäker för 30-60k.

Hej! Jag söker en bil som inte kräver särskilt mycket vård (mer än oljebyten och tvätt), som kommer att stå större delen av veckorna för att sedan göra 10mils-färder längs motorväg och landsväg. Bilen måste vara billig sett till skatt, förbrukning, reservdelar och sist men inte minst, värdeminskning. Jag föredrar en modernare bil som är bekväm. Jag är också redo att betala mer i inköp för en bil av premium-kvalitet än för en bil av mindre bevisad kvalité (därav det stora utrymmet i pris). Har ni några förslag? :-)



Svar på inlägget: Köpråd: Bil som är billig i drift, komfortabel och driftsäker för 30-60k.



http://www.blocket.se/hela_sverige?q=pr . &md=th Skatt: 360/år. Förbrukning: 0.43. Delar: Som till vilken vanlig nyare bil som helst, går dock mkt sällan sönder och då är det "vanliga" reservdelar såsom bromsskivor och stötdämpare. Värdeminskning: Toyota håller som alltid ett högt andrahandsvärde och Prius likaså. Bekväm, jag kör utan problem 100 mil t.o.r på en dag utan några men i rygg eller ben. Säker: 5* i Euro NCAP. Relativt välutrustade, alltid ,klima, farthållare, c-lås, automatlåda.


Köpte också en sådan efter att Evildan gjort detta. Har inte ångrat detta en sekund! Går sjukt billigt och tyst är den. Nackdel: Relativt törstig i farter på 140+ km/h. Då klättrar den upp i 0.5 l/mil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka