Köpråd: Vettig pendlar bil

Tjena! Tänkte kolla vad ni skulle rekommendera för bil att pendla ca 1500 Mil varje år till jobbet. Bilen ska gärna vara billig i försäkring, låg skatt och låg förbrukning. Vill inte ha så täta stora service intervaller. Typ fylla vätska till partikelfilter ellebytas var 10 000 mil på en kostnad av bilens värde. Budgeten kan landa på 80-100 lök. Men gärna så billigt som möjligt då denna bil kommer att användas till jobbet och fisket. Så landar väl på 2000-2500 mil tot på bilen. Har kikat på BMW 320d men dom är dyr i försäkring, har även kollat på v50 men dom hade lite väl dyra servicar och lite tätt. Peguet har jag sneglat på men inte grävt ner mig i. Men vad skulle ni rekommendera?



Svar på inlägget: Köpråd: Vettig pendlar bil



Ford Focus, "samma" bil som V50 fast större utrymme och lägre inköpspris. http://www.blocket.se/kalix/Ford_Focus_ . _8&w=1 Service var 2000 mil, storservice med 6000 mil Partikelfilter vid ~ 12.000 mil Kamrem vid 20.000 mil


Skoda Octavia kanske.


Octavia är intressant, men hur är det med partikelfilter på dem? Läste något om byte av avgassystem vid byte av partikelfilter.


Honda Accord? Behöver du inte lika stor bil så finns ju även Civic, båda finns med diesel som går riktigt fint och snålt. Själv föredrar jag Accorden då den är dels är bättre ihopskruvad samt man åker bättre i den om man ska bl.a. pendla. Kända fel på Skoda/VW 2-liters dieslar är bl.a EGR kylare, delen i sig ingen dyr historia men är väldigt dumt placerad så arbetskostnaden är det dyraste. Ang. partikelfilter på ovan är det ingen vanlig sak. Oftast beror det mest på hur ägarna kört bilen sen tidigare. Annars brukar mer vanliga fel vara läckage fr. oljereturen till turbon. Termostat som fela eller internt läckage i oljekylaren. Men hittar du en med bytt EGR sen tidigare har du en relativt driftsäker bil utan några större kostnader i framtiden.


Ska kolla lite på accorden.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka