Köpråd! Audi-audi-audi

tjenare.. kan börja med att jag är mycket oerfaren av bilar men jag är sugen på någon audi, Och dom jag kikar på är Audi A6 3.2fsi quattro -05 Audi A6 2.4 Quattro -05 Audi A4 1,8TS Quattro Stcc S-line BSR -04 AUDI A4 2,0 T Q 6vxl -05 Audi A4 1.8T - 06 ja eller någon liknande av dom moddellerna är tacksam för alla tips om, för och nackdelar med alla bilar. vad ni tycker om dom, Och vad ni har för erfarenheter om dessa bilar eller om ni vet någon annan schysst modell man kan få under 85000:- och berätta gärna varför ni hade valt en sån modell isf. och det är hellst sedan jag snackar om, + att bilen ska vara MANUELL



Svar på inlägget: Köpråd! Audi-audi-audi



http://www.blocket.se/varmland/Audi_A6_ . 9.htm?ma=1 I annonsen nämns de att dom rostar på dom punkterna 2.4an är helt okej 3.2an säger folk iallafall att det är en "sämre" motor men inget jag kan ställa mig för eller emot aldrig ägt sån. 2.0T känns riktigt jävla slö. granne har en sådan -07a även där rost i dörrar och baklucka..


okejdå tack för svaret mannen ja de är juh de, jag bor juh längst upp i norrland typ, 10 mil norr om polcirkeln = mindre rost men alla bilar är så jävla dyra här uppe jämfört med där nere! har du nå andra tips om nån fet audi modell?


2.4:an är trött och törstig 3.2:an är kass "Den bil som överlägset leder statistiken över motorbyten är Audi A6 3,2 FSI. Orsak är att kamkedjorna hoppar och ventilerna krockar med kolvarna. Det i sin tur beror på att kamkedjesträckarna beckar ihop på grund av koksbildning och inte kan sköta sitt jobb. Långa serviceintervaller är en del av orsaken. Under gynnsamma förhållanden kan bilen gå 3 000 mil innan serviceindikatorn tänds, men oftast tänds den tidigare. Den tunna Longlife-oljan är inte heller optimal, men byts den oftare, eller byts mot en syntetolja med högre viskositet så klarar sig motorn betydligt bättre. 3,2 FSI har kamkedjorna mot torpedväggen vilket gör att motorn måste lyftas ur." Är 2,0 TFSI:n riktigt slö så byt den trasiga dumpen...


okejdå låter som du har lite erfarenhet iaf om audisar men har du någon erfarenhet av och köpa bilar från söder? vart i söder ska man kika efter bilar... och hur gamla osv ska man undvika om man ska hämta upp en `?


Ett tips kan ju vara att gå in på nordicaudi.com och läsa lite mer om dom olika audimodellerna där... Sen angående 3,2an så har jag inte hört att kamkedjorna kuggat över, men väl att motorerna börjat slammra å låte lite illa, samt tända motorlampa pga att sträckarna ger sej... Har hört rep. kostnader på mellan 40-80tusen... De problemet är vad jag kan förstå inte unikt för just 3,2, utan lika vanligt även på 2,4 och 2,8, dock tycks dieslarna inte alls lida av samma problem(tack å lov)...


2.0TFSI är verkligen inte slö oavsett modell, byt dump, byt pcv-ventilpaketet. Räcker inte det, grund-chip för 30-40hk till.


2,0T på 170hk är dret slö. värre än 2.4an,,, 2.4an är bättre då ljudet är iaf skönare..


Vilken 2.0TFSI levererar enbart 170hk? Min ger i alla fall original 200hk och 240 med ett steg 1 utan andra modifikationer. Jag hade nog valt mellan A4 -04 & -05. Stcc är ganska trevlig!


C6 (-05-09) kanske 174 om man ska va petnoga.. det är alltså bara 2.0Turbo inte TFSI såvitt jag vet.






http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16377129.ab http://www.autopower.se/forum/topic.asp?id=206874 Finns fler. Det är en mycket trevlig motor när den fungerar, men jag skulle aldrig våga äga en själv, den går närmast garanterat sönder. Problemet är kamkedjesträckarna



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka