Köpråd: Stor familjebil

Hejsan, Jag är på jakt efter en bil efter många års boende mitt i stan, och jag är hopplöst vilse bland alla alternativ och hoppas nån lite mer kunnig kan styra mig i rätt riktning. Vi har en väldigt stor hund, samt ett barn på väg, så vi behöver något relativt rymligt för att få plats med allt. Vi kommer inte behöva den dagligen, då vi kan ta tåg/buss till jobbet, mer större utflykter vi kommer använda den till. Jag själv är 2 meter lång så jag har haft problem tidigare med att inte kunna sitta bekvämt i vissa bilar. Priset hade vi tänkt oss någonstans mellan 100-130 000. (Vi tänker oss alltså begagnat). Jag har spanat in detta objektet själv: http://www.blocket.se/malmo/Bmw_X5_3_0D . 11&w=1 och tycker det ser intressant ut. Jag har alltid haft BMWs tidigare och gillar dom bilarna. Är detta ett bra alternativ eller har någon något bättre förslag? Alla tips och råd mottages tacksamt.



Svar på inlägget: Köpråd: Stor familjebil



Jag skulle rekommendera amerikanskt, cheva suburban eller tahoe lite beroende på hur stort man vill ha... Edit: Nu har du inte skrivit vad du vill tanka för bränsle, men att välja diesel ser jag ingen anledning till. Den högre skatten gör att man får åka rätt mycket innan man tjänar in den summan på den lägre förbrukningen.


Tack för tipsen! Ang. bränsle har jag ingen speciell preferens där, det funkar vilket som. Kollade modellerna du tipsade om, dom ser stora och rymliga ut. Enda klagomålet skulle väl vara att de liknar lite väl mycket en stor låda på hjul bara, men det kanske är smällar man får ta om man vill ha så stor bil som jag faktiskt behöver.


Jag satt i samma sits - förutom att vi har TVÅ stora hundar (mankhöjd på 70 respektive 75cm och 38 respektive 45kg (en tik och en hane)). Alla bilar vi provat har inte funkat ihop med barnvagn. Ett tag körde jag Mondeo, som är en av de större bilarna sett till bagaget. Hundarna tog upp hela, så att få in barnvagn där var inte att tänka på. Vi köpte en barnvagn som blev relativt liten när man fällde ihop den, och la chassit (med hjulen sidan om) där fram, hade bilbarnstol, barn, fru och liggdel i baksätet (liggdelen på högkant i mittsätet, stack fram mot armstödet för föraren). Det höll sålänge man inte skulle ha mer med sig. När det vankades semester eller frugan skulle på hunduställning hängde jag på en takbox, men det är rätt osmidigt + att frun knappt nådde upp. Nu har hon en Renault Trafic Passenger (med sista sätesraden urplockad). Den funkar kalas. Diesel, drar 0,8 ungefär. Hur stor hund har du? Kan det bli fler hundar? Hur tycker hunden om att lägga sig som en kanelbulle och tränga ihop sig? Gällande BMWn du länkar till så är den väl inte direkt större i bagaget än en vanlig 5-serie kombi, snarare tvärtom - dessutom är det högt upp för hunden att ta sig dit. Tänk när hunden blir äldre också... Sen är jag själv lite tveksam till att någon köpt en sån bil, stor, stark, dyr, kraftfull dieselmotor och knappt använt bilen. Den har ju bara rullar 1000mil/år enligt annonsen. Det känns suspekt för biltypen. Att den är importerad kan ju också öka oron för mätarfusk även om det lätt kan ske på svenska bilar också.. Skatten ligger på över 9k kr, har du tagit med det i beräkningen? Det är ingen billig bil att äga...


Hunden är 65cm hög och 70kg, så det är en bastant bjässe. Jag var också lite tveksam till den där bilen, priset på den är en del lägre än alla andra annonser på bilar i samma klass. Renault Traffic Passenger är nog större än vad vi hade tänkt oss. Det är inga fler hundar på väg än så länge iaf, så en vanlig koffert hade nog funkat bra, hoppas jag. Kanske jag borde sikta in mig på en 5-serie kombi istället? Hade en 330D förut och det var en underbar bil.


Ja, jag tror 5-serie är större än X5 där bak, och lättare för "björnen" att hoppa in i. Men tyvärr lär du få svårt att få plats med barnvagn bredvid den hunden i "vanliga" kombi-bilar. Eventuellt kan VW Caddy Maxi Life vara ett alternativ? Den kikade vi på först, men är för liten för vårt behov. Då får du lite större bagage men ändå inte en buss..


Jag tycker du ska åka o kolla på en suburban iaf. En fördel med dom är att dom är bredare än "vanliga" bilar, smidigt att få mer plats på bredden... Och mycket bra komfort i dom jämfört med andra märken av liknande årsmodeller. Visst kommer den kännas stor i början, men det går över. Och måste du nån gång frakta stora saker så är det bara att fälla ett gäng säten. Jag hjälpte kompisar att flytta med min, smidigt att kunna få in sängar osv...


Provkör en BMW E61 Touring istället sedan tror jag att alla tankar på en X5 E53 är väck, inget ont om varken stadsjeepar som jag själv är förtjust i eller modellen i sig men E53 känns gammal och trång jämfört med en femma E60/E61. Har du haft en trea tidigare och klarat dig med den bör en E61 fungera bra, den har ett fullt godkänt bagage även om det inte är någon storlastare och är det fyrhjulsdriften som lockar dig till en X5 går xDrive att få även till en 5-serie. Dieselsexan är en riktigt trevlig motor det har du som kört 330d säkert koll på men jag upplever att bensinsexan är i en klass för sig när det kommer till gångkultur och om du inte kör väldigt mycket blir den billigare i drift totalt sett. Kika efter en 525(X)i eller 530(X)i från 2005 och framåt är mitt tips!


Volvo 245. För 10 000 kr kan du hitta ett välvårdat och elegant exemplar, vilket medför att du har sparat 100 000 kr som kan avnjutas på flera tänkbara vis. Bränsleförbrukningen kan förvisso tyckas vara i överkant, men inkluderar du övriga ekonomiska aspekter som en i praktiken obefintlig värdeminskning, oansenligt låg l försäkringspremie och skamlöst billiga (och även lättillgängliga) reservdelar kommer ekonomikalkylen visa ljusgröna siffror. Utöver detta är 245 onekligen en okomplicerad konstruktion som är oerhört enkel att arbeta själv med. Vill man anlita verkstad lär notan från denna knappast heller bli häpnadsväckande dyr. Motorn kanske inte direkt beskrivs som sensuell och hänförande, men däremot snudd på odödlig och en tillförlitlig slitvarg av sällan skådat stycke. Bagageutrymmet är i klass med en flyghangar (nåja), och sväljer utan bekymmer stora fyrbenta husdjur, matkassar, däckade polare m.m Dessutom blir du skonad från överflödigt trams som regnsensorer och andra elektronikfinesser som kan vålla tråkiga bekymmer.


Mjae en Volvo 245 blir det nog inte, men tack för tipset ändå Lutar åt BMW 5-serien just nu






Får nog hålla med om Suburban, dom är stora och håller bra. Har haft en E61 och man fick fälla baksätet om man skulle lasta in mer än en tom plastpåse,.


Kikade lite extra på Suburban, men de verkar vara lite utanför vår prisklass. Ska man ha något under 130 000 verkar det ju vara 90-tal man får sikta in sig på.


En fråga till från mig här. Funderade på denna: http://www.blocket.se/kalmar/FYND_BMW_X . 18&w=1 verkar det vara ett ok köp?


Varför inte en Chrysler 300 http://mobil.blocket.se/vasterbotten/Ch . 11&w=3


Hm den såg intressant ut. Hur är Chrysler i komfort osv jämfört med en BMW? Har aldrig åkt/kört en sån.


Jag vet ärligt talat inte, men stor är den Jag är nog ganska säker på att BMW har bättre väghållning, men tror ändå att Chryslern är mjuk o bekväm o du sitter nog som en kung


300Cn lider av vek framvagn och överdrivet kasst bagageutrymme. Finns faktiskt inte så mycket plats som det ser ut att finnas utifrån.


En Caprice Kombi kanske, den sväljer ganska mycket gods. /Benny


en mercedes e klass de brukar vara stora bak till och man sitter bra i mercorna ! Annars är en bmw a ett ypperligt alternativ


Om du nu bara vill ha Stor kombi så finns Opel Vectra C (03-09) större än V70 E-klass och 5 serien.. Om du vill ha nyare modoernare bil så finns Opel Insignia, stor som fan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka