Köpråd: turbobil, kombi prisklass till 20tusen

Hej. Är trött på min e34 o letar turbo bil istället. Krav är kombi kollat på a4 1.8t passat 1.8t och 855 t5 men tycker t5orna verkar slöa för sina 225hk. Vad har ni för förslag? Pris till 20tusen



Svar på inlägget: Köpråd: turbobil, kombi prisklass till 20tusen



För o nackdelar med audin o passaten?


Passa dig väldigt noga för att köpa en 1.8T som inte har haft täta oljebyten, VAG tycker ju själva att dessa ska ha longlife-service, men de klarar inte av det. Motorer som gärna koksar igen i oljekanalerna. Ingen smörjning = motorras. Googlar du på detta så finns det jättemycket info att läsa. Förövrigt är väl inte Volvos T5'or så slöa, om du får tag i en som inte är slutkörd dvs. Dock dricker de ju rätt mycket. Ett chip kan både öka effekt och minska bränsleförbrukning.


Oki tack för infon. Lite tråkigt om man får motorras ju men om man hittar en nyare passat. E vell 3bg från 01. Lr de e samma med motorn där? Gillar annars audins inredning mer. Några andra förslag på bilar? Saab går bort då turbon rasa på min efter 1 månad


Hur e föresten audi a6 2.8l quattro?


Haha Volvos T5 i 850 e inte jätte pigg nej men o andra sidan är inte 1.8T inte pigg heller.. kolla på Audis 2.8? eller 2.4 V6.. (2.4an e inte jätte pigg men..ptjaa.. ) alternativt är väl Opels V6a på 170hk men den har jag ingen erfarenhet av..dom ligger iaf under 20k.. finns även 2.0T på 175hk som är halvpigg men den är inte lätt att hitta för 20 iaf!


Det är väl just Passat B5 och Audi B6 med 1.8T-motorerna som har de problemen, har inte koll på exakta åren som de tillverkades, men nånstans runt 97-05? De nyare än så bör väl inte ha de problemen, nån får gärna komma med uppgifter om denne vet något om detta? Dock ska du ju inte skippa att köpa en sån bil bara för det, men kolla noga på serviceboken, helst ska den ha servats var 1500de mil istället för var 3000de som VAG själva tycker. 2.8an ska vara en bra motor, om än lite törstig (men det är ju en sexa istället för fyra så det är väl förståeligt), känd för lite oljeläckage vid kamaxeltätningar osv. Finns inte heller lika stort eftermarknadsutbud till denna som till 1.8T. Hittar du en Saab som det är nyligen bytt turbo på, så ska du nog slippa problem ett tag. Det är standard med turboras på Saab runt 18 000 mil.


Hur törstiga är dem? Som min bmw ungefär 1L/mil?


Kanske strax över.


Oki. Ngn med erfarenhet av volvo v40 t4?






Hade en snubbe på min prao som hade en v70 t5 som spridarna var bytta och chippad som drog ca 1/L milen, men hade typ 300-350 häst, jävligt pigg enligt mig!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka