Köpråd fiat doblo 1,3 jtd

Efter att kylarvattnet och motoroljan har bytt plats i caddyn så behöver jag en ny arbetsbil och så Snubbla jag över denna på blocket! http://mobil.blocket.se/varmland/Fiat_D . .htm?ca=11 Hur är den jämfört med kangoo, partner, connect och dylika bilar?



Svar på inlägget: Köpråd fiat doblo 1,3 jtd



Är dom lika kass som Fiorino så..gör det inte, för guds skull!


Men samtidigt e väl folk ganska nöjda med sina strador?


Strador?


En strada flera strador


Aha..visst de fasen. Det kanske finns en Fiatmodell som heter så, haha. Ja, jag kan bara svara för hur Fiorinon är.


Varför inte Opel combo? 1.9tdi maskin som sitter i fiat bilarna fast med halv tysk komfort går billigt! finns även med 1.6tdi


Stradan är en liten slitvarg, bygger på 1a generationens Punto. Doblo är likaså en robust kamrat som förmodligen kommer att fungera strålande. Den är baserad på Punto II som jag själv ägt ett exemplar av ganska nyligen, den fungerade problemfritt under de 18 månader jag ägde den, rekommenderas. Dieseln som det exemplaret du hittat med är en rätt trevlig liten snål maskin, kör du runt med skåpet fullt med betong eller 400kg av vad som helst mest hela tiden kanske den kommer kännas klen..men likväl snål och driftsäker. Fiorinon av 1a generationen som var byggd på 127 samt 2a gen som var baserad på UNO var bägge enligt min uppfattning bra enkla ekonomiska fixarbilar. Fiorino av den 3e gen som posten kör är baserad på Grande Punto (Opel Corsa genom ett joint venture) och dessa bägge bilar har fått mycket god kritik, och brukar fungera problemfritt. Att den sedan inte faller alla i smaken är en annan sak


*Host harkel*..fråga vilken brevbärare som helst..jag menar vad jag säger. Vem som helst..och det finns ingen som någonsin kommer att hävda att de fungerat felfritt..någonsin. Inte ens min far, nyligen pensionerad brevbärare som hade yrket i över 20 år vittnade om att dom någonsin funkade som dom skulle, och han körde aldrig styggt med dom. Aldrig någonsin på något sätt. Själv får jag ibland ha reserven till reserven för reservbilen också är på verkstan i tid och otid.. Menmen. Nog om detta.


Är det fiorinon brevbärarna har?






Korrekt. Som vi tidningsbud numer delar ut på nätterna med också.


Vet du hur mycket fiorinon varvar i 200? Kanske e liknande på doblon?


Ehm..jag har pressat upp Fiorinon i ungefär 145km/h..sen var det inte så mycket mer att ge egentligen. Så svårt att säga. Men så är det ju 1.3 liters turbodieslar i dom också..med tre cylindrar.


AJa de e ju 35 mer än caddyn iaf


Här kan du själv med hjälp av utväxlingsförhållandet räkna ut hur mycket den 1248cc "stora" 4cylindriga turbodieseln varvar. http://www.cars-data.com/en/fiat-dobl-1 . pecs/11956 Jag vidhåller att det är en bra bil, Punto har ett bra rykte, Corsa har ett bra rykte. Postens bilar rasar tydligen på löpande band medans de privatägda syskonen ovan verkar fungera väl. Lite läsning om 1.3JTD http://en.wikipedia.org/wiki/Multijet Denna motor är även monterad i bla Corsa som hålls högt av de som ägt en då den är både snål och slitstark.


Det är inte motorerna som dör i Postens bilar. Dom kan jag faktiskt säga funkar bra, även om dom är oerhört tröga och har vad som känns som en lastbilsturbos spooleffekt..men storleken av ett lillfinger..ungefär. Det är robotväxellådorna och kopplingarna som skjuts på löpande band. Det och en massa knarrande kringutrustning som bara känns som att dom är gjorda på 80-talet.


Kör också Fiorino i jobbet, är dock inte brevbärare utan jobbar som fastighetsskötare. Och själv föredrar jag tom våra gamla slitvargar som Caddy Mk1 och Opel Combo som vi hade innan. Går knappt att få in trädgårdsredskap eller andra större verktyg pga kort lastutrymme. Att bara cruisa runt i stadstrafik eller i tätort är inte bra för bilen. En gång på varje tank så sätter "anti pollution" filtret igen sig så man får ut och köra en nätt sträcka på 15km på 3ans växel och ett varvtal som påminner om körningen av en döv 92årig gubbe. och nu 3år gammal och med knappt 3000mil på mätaren fick vi byta båda framfjädrarna för dom hade gått av, sen att den är hemsk att backa med i bostadsområden för att man inte har någon sikt bakåt gör ju inte att man älskar den mer. Ska man transportera mindre grejer och kör mycket motorväg så är det säkert en bra bil


Får ena beslutsångest


Köp en Ford Connect så får du dieselvärmare på köpet.


1,3 liter på en arbetsbil, nja. Hade Connect förut och tröttare bil får man väl leta efter. Tror den var på 1,6 men kan ha fel. Är otroligt nöjd med min 2,4 liters Vito men den kanske är för stor både bilmässigt och motormässigt? /Benny



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka