Köpråd: Bil mellan 80 - 110 tusen

Hej! Har haft en rad massa olika bilar och vill nu prova något nytt igen.. Tänkte köpa en bil för någonstans mellan 80 och 110 tusen. Dom bilarna jag är intresserad utav är:Mazda 3 MPS Golf GTI mk5 Honda Civic Type-r EP3 Subaru Impreza WRX, ev STI, men jävligt dyr försäkring!? Har skrivit lite för och nackdelar, som jag ser det! Honda Civic Type R EP3 Fördelar:Liten och sportig, 3 dörrars! Älskar ljudet i motorn! Lätt att byta och bygga stereo xenon i orginalljuset! Nackdelar:ingen "stjärtvärme" vanlig bland ungdomar ingen turbo finns inte så mycket trim Mazdaspeed 3 Fördelar:ovanlig! snygg, praktisk, mycket utrustning för pengarna! Xenon i orginalljuset! Nackdelar:svårsåld Golf GTI mk5 Fördelar:snygg, finns mycket styling och trim! hög kvalitet på dessa bilar! går fint och håller för att trimma! Nackdelar:dom flesta har inte xenon orginal! plast nertill istället för lackat Subaru Impreza WRX Fördelar:snygg som fan! Inte så vanlig Älskar ljudet ur boxermotorn! Nackdelar:Dyr försäkring inte så bra komfort Kom jättegärna med förslag på vilken bil jag borde välja! Tack på förhand mina vänner!



Svar på inlägget: Köpråd: Bil mellan 80 - 110 tusen



Skulle spontant säga att Golfarna är mest prisvärda för pengarna. Driftsäkra, roliga och troligen billigare att äga än de andra, både i försäkring och andra omkostnader. Golf Mk5 skulle jag hellre köpt en R32:a än en GTI dock, men de ligger fortfarande något över den budget du angett. GTIn är väl rätt lättrimmad med, Sterman Motorsport har trevliga prylar till de. Mazda 3 MPS är en riktigt rolig bil med mycket körglädje för pengarna original, men som motormässigt är lite väl underdimensionerade. För liten turbo original, TMIC som knappt kyler originaleffekten, underdimensionerad soppapump samt klena stakar. I min mening ingen bil man "bara" chippar och byter avgassystem på; utan antingen håller man de helt original eller går all-in med smidd motor och större turbo med tillhörande prylar. Fördelen är väl att det numera finns extremt gott om eftermarknadsprodukter till 3MPS/Mazdaspeed3. Nästan lika mycket som till Golfarna.. De andra har jag tyvärr ingen erfarenhet av..


tack så mycket för så snabbt svar! Håller faktiskt helt med dig där, tror den är billigast att äga faktiskt, mycket bil för pengarna! tror nästan att golfen står sig mest i pris också? En r32 är ju en dröm å ha, så jävla härligt ljud i dom! Men ska man ha en R32, så ska det vara 5an enligt min mening, men då är det 140 tusen ungefär. Helt rätt, angående att man inte borde lägga vikt vid hur lätt eller svår bilen är att sälja vid senare tillfälle, det är inte det jag tänker på när jag ska köpa bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka