Köpråd: förstabil runt 20,000kr

Hej! Är på jakt efter en bil som ska ta mig runt i staden jag bor samt pendling på motorväg (ca 20-30mil) någon gång i månaden (1-2) Blir mitt första bilköp och vill inte lägga allt för mycket pengar då jag inte planerar att använda bilen så mycket (reser konstant i jobbet/fritiden.) och jag planerar inte att ha bilen för alltid, troligtvis kommer systern låna/ärva den vid körkortsålder. Har kollat på bilar i prisklassen 20,000kr och däromkring. Bilar jag varit intresserad av är SAAB 9.5/9.3/9000, Volvo i den prisklassen (inte kollat så noga) och även kollat lite på några tyska bilar. Fördelen med saab är lättheten att få ut lite effekt och jag gillar deras bilar skarpt. Volvo kan lasta mycket om vilket alltid är trevligt och ganska bombsäkra och tyska bilar är tyska bilar. Har svårt att välja så behöver lite tips och råd på varje bilmodell. Ett alternativ jag kollat på är en Subaru Impreza, -02< i halvkombi modellen. Fördelen är då 4wd och lite mer lastutrymme än tex 9000. Men ett sådant köp innebar en större utgift och bilen kommer då att behållas antal år; även större motivation behövs av varför en sådan bil skulle vara rekomenderat. Så det jag söker är en "smidig bil", billig i drift, rel. bränslesnål och mycket bil för pengarna. Att tilläggas så reser jag ganska mycket till norra Sverige, både sommar och vintertid, så en bil som klarar vinter/vinterväglad och längre sträckor utan att gå upp i rök uppskattas. Bilen ska tåla lite misshandel från fiskeresor, skidresor och allmänt friluftsliv (slänga in saker i bagagluckan, sova en natt i bilen och köra lite grusväg och allmänt friluftsliv) Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd: förstabil runt 20,000kr



Eftersom det låter som att du lever ett ganska aktivt friluftsliv så skulle jag nog kolla närmre på tex Subaru impreza som du redan har nämnt. Då det är en bil som är lite högre och "ruggigare" än de andra. 4wd ser jag inte som en nödvändighet om man inte bor öde ute i vildmarken men det är ju individuellt. Annars så ju Toyota erkänt pålitliga och drar lite, däremot kanske de inte erbjuder lika stora effektmöjligheter som tex en Saab.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka