Köpråd: BMW 118d

Tjena! Är sugen på att köpa en BMW 118d, men har hört vissa saker angående årsmodellerna. Helst vill jag ju ha en miljöklassad som börjar -08 uppåt om jag har förstått det rätt, men jag har även hört att -08 har haft stora problem med sina motorer. Om någon vet mycket om dessa bilar, årsmodeller och motorer får ni gärna briefa mig innan jag bestämmer mig för vad jag vill ha.



Svar på inlägget: Köpråd: BMW 118d



Problem med sina motorer? Finns sällan problem med dieselmotorerna. Sålänge du inte köper en bensinare så äre lugnt. Speciellt tidiga 116i


Tvärt om med undantag för tidiga 116i med en svag kedjespännare (N45, delen går att uppgradera) så är det den nyare dieselmotorn N47 från 2007 och framåt som är problembarnet med kedjor som börjar att rassla eller går av, och det är minst sagt dumt gjort för på den här maskinen fick BMW plötsligt för sig att montera kedjan bak på motorn istället. Även om man upptäcker ett eventuellt problem i tid är det en stor operation att byta ut kedjan med tillbehör och BMW påstår att det endast är bilar tillverkade mellan mars 2007 och januari 2009 som drabbas, likväl har samma problem dykt upp på nyare bilar än så och det finns även något enstaka fall med nya 1-serie F20 och 3-serie F30 av så nya årsmodeller som 2013. Till det bör man addera problemet med svänghjul och koppling som drabbar en del bilar med N47 och manuell växellåda, summan blir att den senaste generationen dieselfyra inte är ingenjörernas bästa prestation de senaste åren. Sedan kan man alltid spekulera kring vilken roll de långa serviceintervallerna spelar och man kan inte blunda för att det rullar hundratusentals BMW med N47 på Europas vägar där bara en bråkdel av dem har råkat ut för problem men en risk finns helt klart förknippad med den. Föregångaren M47 räknas visserligen inte som en miljöbil i något utförande men är å andra sidan näst intill skottsäker så en 120d med 163hk är kanske en bättre köp i längden?


Läste inte hela ditt inlägg. Vill bara säga att jag jobbar med dessa tyska bilar 5 dagar i veckan och det händer inte eller är mycket sällan att vi får in rasade 1xx diesel bilar. Klart jag kan ha fel men vår statistik säger något annat.


Om du inte läser hela inlägget är det inte så lätt men som jag skrev är haverier ytterst ovanligt sett till antalet sålda bilar med den motorn så jag misstror dig inte, men någon form av fel förekommer hur ovanligt det än är och jag tog upp ämnet eftersom det med stor sannolikhet är vad trådskaparen hört talas om.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka