Köpråd: Flexifuel för och nackdelar

Jag skulle vilja veta lite för och nackdelar med flexifuel då vi kollar på volvo just nu. Bra eller dålig?



Svar på inlägget: Köpråd: Flexifuel för och nackdelar



har du inte fått svar på det i din förra tråd ? den dricker mycket och är dyr att serva, dessutom är den inte speciellt driftsäker


ne jag fick inga förklarigar på nått.men det står u att den drar 4,2 i balndad körning på trafiksttyrelsen...ved är det som kostar mer att serva på en sådan förörutom partikelfiltret? hur menar du med inte driftsäker?


Fördelar: Inte ett skit Nackdelar: Hög förbrukning Dyr service Fungerar inte på vintern Sist men inte minst så är dom allt annat än pålitliga.


hur mycket drar dom då? Hur mycket kostar en srvice, varför är den dyrare på dom? jag hörde att etanolen bli blandad med bensin på vinterhalvåret så det problemet på vintern inte ska finnas kvar var är inte pålitiligt?


Beror såklart på vilken bil du menar, C30, V50, V70 alla drar olika mycket, men dom drar helt klart mer än bensinare. Dom ska servas med max 1.000 mils intervaller vilket betyder ca 2 oljebyten per år för dom flesta. En vanlig bensindriven Volvo går ca 2-3.000 mil mellan varje service. Den blandas ut lite på vintern men inte tillräckligt, många har fortfarande problem att starta bilen om man inte använt motorvärmare, och om det blir riktigt kallt går det inte ens att starta även om man har använt motorvärmare. Bor man i ett land där vintern är kall och väldigt lång så tycker inte jag att man ska behöva oroa sig för om det är för kallt för att bilen ska starta nästa gång. Vanligaste felen är väll bränslepumpar och andra problem med bränslesystemet, att dom går orent och att bilarna helt enkelt inte startar. Finns mycket att läsa på nätet om problem med flexifuel. http://www.vibilagare.se/bloggar/hakan_ . t-igen-611 http://www.vibilagare.se/test/langtest/ . en-ryckfri http://www.vibilagare.se/reportage/etan . kronor-445 http://www.begkopguiden.se/node/816 http://www.vibilagare.se/nyheter/saab-e . kunder-511 http://www.vibilagare.se/bloggar/hakan_ . etanol-765


Vilken bil och motor är det ni tittar på? Man servar flexifuel bilar 1 gång per år. Det är oftare än vissa andra bilar som man kan serva vartannat år eller vid ett visst miltal. Det bör noteras dock att longlife-service inte direkt främjar livslängden på motorer heller.


http://www.bytbil.com/bilar/volvo/v70/5 . VpkzQALFo! http://www.bytbil.com/bilar/volvo/v70/m . VpkzQALFo! http://www.bytbil.com/bilar/volvo/v70/i . VpkzQAOC0! http://bytbil.com/bilar/volvo/v50/kvpw2 . KlaZM0AA_! alla ser likadana ut för mig men det är sådan vi kollar på för vi vet inget om bilar alls.. Det är mest för att v70 har ett baksäte som rymmer mina tre bilbarnstolar.


Jag skulle inte se några större nackdelar med den bilen och motorn. Om man nu inte vill köra på etanol så behöver man inte göra det. Fördelen är att du får en väldig förmånlig fordonskatt + gratis parkering i vissa kommuner samt slipper betala trängselskatt. (vet inte om detta finns kvar dock) Många skriker sig hesa efter dieslar men kör du inte särskilt mycket samt vill göra en god gärning så tycker jag absolut att du kan köra på en flexifuel. Se bara till att den är regelbundet servad! (kolla servicebok) Motorn som sitter i v70n är Fords duratec 2l som bla jag har i min mondeo, går väldigt fint även fast den har passerat 20k mil numera. Vet bla mazda kör med den också så den är väl beprövad. Sen beroende på hur mycket du kör så kanske diesel skulle löna sig, så ungefär hur mycket kör ni per år?


mella 1000-2000 mil skulle jag tro. Hittade också en volvo med bio fuel är det något liknade?






Det är ju ganska "normalmycket" kan man säga, troligtvis så skulle man kanske tjäna lite på en diesel då skatten har minskat när partikelfiltren kom in vid 2005/2006. Personligen skulle jag inte köpa en diesel då jag inte tycker om deras knackighet och motorkaraktär. Man får ju tänka på att inköpspriset på dieslar är högre också. Samt så innehåller de fler avancerade delar som kan haverera. Bio fuel, hmm ja det kanske är någon slags gas drift? Bio-gas möjligtvis? Det lär inte vara etanol då flexifuel modellerna står för etanolen. Har för mig att priset på gas är ganska förmånligt i jämförelse med bensin/diesel men att tankningen tar lite längre tid. ( om det nu är ett problem :p)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka