Köpråd: V70 besin 06-08 mil? hur tänka

Letar en V70 bensin mellan åren 06 till 08. Har begränsad budget så skall man leta äldre med få mil eller nyare med fler mil? Hur bör man tänka?



Svar på inlägget: Köpråd: V70 besin 06-08 mil? hur tänka



Åk och kolla på de som du är intresserad av. Jag kollade själv på flera med 10-12k mil på mätaren innan jag köpte min 9-3a med 16,7k mil på mätaren, för att den var fräshast i lack och inredning och boken var fullstämplad. Mil säger inget alls om hur bilen använts och en med få mil på mätaren som pendlat 1-2mil/dag behöver inte vara friskare än en med många mil som pendlat 10mil/dag. Så det är bara att åka och kolla som gäller.


Finns egentligen inget "rätt" sätt att tänka, man måste bedöma varje bil för vad just den är. Personligen så köper jag hellre en bil som rullat 3000 mil per år än en som rullat 300 mil per år. Den bilen som rullat 300 mil per år är säkerligen bara körd korta sträckor. Dock så ska man ju veta att de flesta slitagedelar på en bil slits mer på mil än på årtal. Så risken att man får byta något sånt är självklart högre desto längre bilen har gått. Men sålänge bilen är servad så spelar det mig mindre roll om det står 10k eller 20k mil på mätaren, men det ska självklart avspeglas i priset på bilen. Vilken eller vilka bensinmotorer är det du kollar på?


Jag håller med om det ni säger, varje bil måste bedömas var för sig. Och milen säger inget om skicket förutom att slitdelar ev måste bytas eller har byts. Men ang det här med slitdelar. Då jag ringt på bilar som har 14-16000 mil så är det i bästa fall något bromsbelägg bytt utöver vanlig service. SÅ min fundering, hur långt håller bromsar (ok och belägg), bussningar mm alltså slitdelarna??


Kan bara svara för min egen bil egentligen. När jag köpte den för två år sen hade den strax över 22k mil på mätaren. Efter att jag kört den över sommaren så började det gnissla i framvagnen när man körde över ojämnheter. Härdade ut över vintern, men när det åkte på 18" fälgar på vårkanten blev det ännu värre. Visade sig vara bussningarna till länkarmarna fram som började ge med sig. Vill minnas att bussningarna gick på strax under 1000kr + jobb hos Volvo då. Bromsbelägg, ingen aning. Dom har ju inte sån sjukt lång livslängd, men beror väl till stor del på hur bilen körs. Stötdämpare kan vara värt att kika. Mina är "original" så att säga och fungerar fortfarande klanderfritt, men vissa kan få problem med stötdämpare redan efter 12k mil om det vill sig illa. Beror säkerligen också lite på vilken typ av dämpare man har på bilen.


http://www.bytbil.com/bilar/volvo/s80/u . VpkzQAA__! http://www.bytbil.com/bilar/volvo/v70/a . tUqVpkzQA! http://www.bytbil.com/bilar/volvo/v70/m . pkzQALFoA! hittade några bilar men jag vill helst inte ge så mycket pengar, tror ni man kan pruta lite på någon av dom?


oj feltråd



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka