Köpråd. Ford Mustang.

Vad kan en "ful" mustang (1974-1978) i ganska dåligt skick vara värd?



Svar på inlägget: Köpråd. Ford Mustang.



Jag hade inte ens gett en femma och en fimp. Dom är inte värda någonting. Ganska dåligt skick? Knappast över 5000:- ...


Hm okej okej även om de är v8 och coupe?


Ja såna skänks bort!


Lånar tråden lite, en Mustang -66 är det lika dåligt värde på den? V8 automat. Rostig och motorn sitter visst fast. Tänkt att renovera den, men vet inte, flickvännen fick denna runt jultid, bara hon betalade frakt, och det..... gjorde hon


66an är en helt annan sak rent värdemässigt!


Ah... okej, det är väl inte värdet i sig som bestämmer om det blir rep. eller inte, men känns skönare på nåt sätt att kosta på en som man kanske får nån krona för om den mot förmodan skulle säljas nån gång. Fast att få igen det man kostar på går nog inte.... inte med bilar i det skicket iallafall


Är det en fyra så får säljaren betala för att bli av med den. Även om det är v8 så får du tänka på att den har knappt 140hk och är söligare än en Nissan Micra. MEN! Gillar du den, så go for it. Min bil har tragiska 165hk från fabrik. Nu är den kompressormatad och jag laddar då lågt jag bara kan och blåser sönder varenda del i motorjäveln så det går alltid att förbättra! Eller o mitt fall, försämra. Biljäveln fungerar aldrig


I dagsläget är ju de där 70tals-Mustangerna ganska bespottade, men jag tror att en fin originalbilden kan bli lite mer värdefull framöver. Därmed inte sagt värdefull=mycket pengar utan mer på ett kulturellt sätt. Har du platsen att förvara den så ställ den där, sedan börjar du putsa upp den pö om pö. Om 30 kommer du ha en extremt ovanlig bil.


Ovanlig betyder inte eftertraktad. Ska man ha något som kan bli värt framöver så är det dags att börja köpa upp Studebakers och AMC bilar.






Ovanlig betyder ovanlig. Ovanliga saker har en tendens att efter en ansenlig tid även bli eftertraktade om rätt person skaffar sig fel intressen. Det är inte det samma som att någon kommer betala en väldig massa pengar för den ändå. En Dinky Toys-bil kan inbringa 10.000kr om man har rätt modell och rätt köpare. Fortfarande inte speciellt mycket pengar. Vem trodde att en sketen Volvo Amazon skulle bli eftertraktad? Och fortfarande är inte Amazonerna speciellt dyra i proportion till andra märken, men värdet har exploderat under de senaste 10 åren även om det sannolikt inte bli mycket högra än idag. Man borde kanske istället köpt en Aston Martin i mitten av 70-talet även om den då var ganska dyr?


Det finns väldigt mycket ovanliga bilar som inte alls är värda mycket eftersom de ej är eftertraktade. Sedan finns det vanliga bilar som är värda mycket eftersom de är eftertraktade, se 1966 Mustang som exempel. Bara för att en bil är ovanlig betyder det inte att den är eftertraktad. Jag älskar Studebaker Avanti i R2 format. R2 betyder kompressormatad från fabrik med 300hk. Ovanlig? Ja verkligen. Eftertraktad (därmed dyr)? Nej absolut inte. Varför är den inte värd så mycket? Därför att det finns ingen efterfrågan. Även fast den är ovanlig redan när den byggdes på 60-talet.


Ovanlig betyder som sagt ovanlig. Det monetära värdet på bilen i framtiden kan vi endast spekulera i och jag har ingen teori kring det monetära värdet om 30 år. Det är även ointressant tycker jag. Mer intressant är det kulturella värdet som förmodligen kommer göra bilen mycket eftertraktad.


Kulturella värdet beror på om folk faktiskt ens bryr sig om det. Just 70-tals Mustangerna är mindre eftertraktade än dess motsvarighet, Pinto.


Och om 30 år?


Jag har ytterst svårt att tro det. Mem tror du på det så råder jag dig att samla på dig ett antal King Cobras


Jag har en Rover. Värre än så i samlarsynpunkt blir det inte.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka