Köpråd - driftsäker pendlarbil med bra ekonomi

Hej forumet! Jag har för tillfället en bil som krånglar och pga rådande situation där jag pendlar ca 7-12 mil dagligen i jobbet behöver jag en mer driftsäker och soppasnål bil. Tycker det är roligt med bilar men väldigt okunnig att fixa med dom själv. Därför har ja givit upp hoppet om en rolig bil och siktar mer på något skottsäkert som jag kan lita på tar mig från punkt A till B! Kravspec:Inköpspris ca 50-60 tkr (variationer får förekomma om ni har bra förslag) Bränslesnål Gärna nyare modell Driftsäker Bra ekonomi(service, skatt, underhåll) Den eviga frågan ja ställer mig: miltal kontra årsmodell? Jag har kollar runt lite själv men hade velat ha er hjälp! Modeller som svischat förbi:Kia ceed Opel corsa Skoda Fabia Toyota corolla Honda civic Mazda 3 Fiat 500 Renault clio Ser fram emot er input, tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd - driftsäker pendlarbil med bra ekonomi



Du får massor med bil för 60tkr. Stora urval runt 05-06 eller så med mindre än 10.000 mil. Personligen skulle jag välja åtminstone en mellanklassbil för att ha något som är stadigare på vägen, tystare i kupen och oftast bättre säten / körställning. Komplicerade bilar miljoner finesser går bort - "tomhylsor" ger mer för pengarna och mindre som kan strula. Jag kollade på bytbil och hittade som exempel en Skoda Octavia -06 , 5000 mil för under 60 tkr. Eller en -08 Polo 9500 mil för under 60tkr. (jag vet inte hur snåla dom är men det visar på hur pass mycket bil man får) /Göran


Kör själv en Mazda 3 sedan från 04 med 2 liters 150 hästars maskin. Vill ha runt 0,7 milen är på Åland. Har inte haft stora problem med den alls. Förutom service så har jag bytt några glödlampor under snart 3 år som jag har ägt den. Kanske är lite bullrig speciellt med vinterdäck men annars har jag inget negativt att säga om den.


Jag tipsar dig om Prius, snål (jag kör min på utlovade 0.43), automat, klima, farthållare osv. Behöver du däremot använda dragkrok går den bort då den inte får släpa något. http://www.blocket.se/kronoberg/Toyota_ . 20&w=2 Corolla som du själv nämnt är en i 99 fall av 100 en driftsäker bil med mkt god totalekonomi.


Tack för all input! De modellerna ja kikat på mest senaste dagarna är Skoda Fabia (-08 -> ) och clio lll. Dom ligger vad det verkar lite lägre i pris för en nyare med mindre miltal. Frågan är om det är bra bilar, mycket bil för pengarna ? Jämför man med Mazda 3 och corolla är väl dessa något dyrare, men kanske värt det? När de gäller serviceintervall, kostnad osv. Stor skillnad här? Någon sa att flexifuel som många clio hade gör att serviceintervallen kommer tätare? Knivigt beslut det här. Man vill ju gärna komma över något bra:)


Sen vore de bra att veta vad ni tycker om miltal på en bil. Jag kommer ju köra en hel del så kanske dumt Att gå på ett objekt som redan rullat över 7-8 tusen mil?


Jag är också igång och letar än, ska pendla t o r 12 mil. Provade en fabia idag, fan va liten bilen kändes inne. 1,4 tdi. Låg skatt iaf, 1180 tror jag. Har samma önskelista som du i princip. Jag skiter i etanol iaf. Tror det blir att tanka två gånger i veckan.


Jag tycker faktiskt Fabian rent estetiskt ser helt okej ut och bra utrymme i baksätet dessutom( iaf på höjden). Vet du om man ska gå efter den nya modellen eller är den gamla karossen bra också? Jag funderar på 1,2l 3 cyl med Kamkedja isåfall.


Jag har kört den där med lilla bensinaren, en -13 var det. Körde en sträcka på 6 mil t o r, tyckte den kändes bra på vägen men nog var varvtalet lite väl högt i 90 - 100. Liksom ljudet utifrån. (Dubb) Upplevde att man satt riktigt högt, dock är känslan inne mindre än i t.ex. polo -13 som jag kört många mil med innan. Som några skrev till mig så blir det inte ekonomiskt, diesel är nog det enda rätta. Bensinaren får jobba en hel del, i landsvägskörning över 80 tror jag inte en så liten motor fungerar just ekonomiskt. Vad gäller skoda är det nog "ju nyare ju bättre".


skall du pendla såpas mycket så skulle jag rekomendera en diesel, mera vrid , drar mindre soppa plus att skatten är minst lika billig på en diesel som en bensinare i dagens läge. så vill du att bilen skall dra lite och du skall köra långt så skulle jag säga diesel alla dagar i veckan , provkör den 3 cylindriga maskinen och prova sedan 105 hk dieseln så kommer du själv märka hur mycket trevligare denna är , drar även troligtvis mindre då du behöver plåga den där stackars lilla 3 cylindriga motorn mer, växla ner mera vid omkörningar ( en diesel är lågvarvig så där är det inte alltid det behövs ) även i uppförsbackar där dieseln är starkare ( mer vrid )






http://www.blocket.se/goteborg/Opel_Cor . 15&w=3


Kamkedja, farthållare, automatisk klimatanläggning http://www.blocket.se/halland/Ford_Mond . 20&w=1 http://www.blocket.se/halland/Ford_Mond . amp;last=1 Om du vill ha en kul bil.. http://www.blocket.se/halland/Ford_Fies . 20&w=1


Titta på swift, ibiza och peugeot 207 också. Finns säkert någon annan mer "ovanlig" bil som man inte tänker på direkt.


Jag har ägt en såndär ST, den var fan inte bra att pendla med, 560km på en tank kom man 6 mil t o r. Och då körde min sambo den på 90 väg. Körde jag ja då varva jag mer, rolig bil. Bra bil att krocka med älg med iaf :-D Edit. Den där mondeon du länkade är ingen vidare pendel bil heller, vän har den och pendlar nu mera med en focus diesel, mondeon drog 0,8 landsväg i 80. Focusen drar 0.45 - 0.5. en kombi dessutom. Mondeon rostar som fan och fått anmärkningar på massa grejer på bes.


Jag kör en VW Polo -08 1.4 TDI. Är väldigt nöjd. Kör cirka 12 mil om dagen mest motorväg och har tung högerfot så hamnar på cirka 0.55 mellan tankningarna. Helt okey tycker jag. Fick den för 60k i augusti. Rekommenderas!


Då har jag några följdfrågor:-skatten? -prisskillnad i inköp? -skillnad i servicekostnad?(partikelfilter?) -kamkedja även på dieselvarianten? Corsa har ja också kollat på men var det inte dieselvarianten som hade otroliga problem med turbon eller någon annan del som ofta rök sönder eller dyr att laga? Annars verkar det va en trevlig bil!


polo 1.4tdi.. inte den piggaste. men tror den kommer gå snålt..helst en med puckofilter orginal. blir gött me fart i dom med demonterat filter pluggad egr och då går dom riktigt snålt. 0.39l/milen landsväg..med pluggad egr kan jag tro att den går ner aningen lägre. sitter det pf så bör det bli rätt stor skillnad på förbrukningen. med den ur rensad och bortprogramerad. blir rätt låg skatt dessutom. men visst komfort lär det väll knappast vara. men pendlar man spelar det ingen roll..det är pengarna som är kvar i plånboken som är det viktiga http://bytbil.com/bilar/volkswagen/polo . kaQA4AA__! eller en sån här kanske http://bytbil.com/bilar/skoda/fabia/qvj . oQOjI0gAA! ful som fan men där är det partikelfilter och egr orginal väck med grejerna kostar förvisso ett par tusen men det spar man snabbt in. och man får en motor och en turbo som trivs mycket bättre


Jag pendlar 16 mil dagligen, mestadels motorväg och landsväg. Tänkte först på en snål liten golf diesel. Men gjorde tvärtom och köpte en stor tung BMW 530D med automatlåda. Rätt dyr i skatt, men annars en väldigt trevlig vagn. Vid motorvägsfart ligger 3liters dieseln på beskedliga 1500varv och med en snittförbrukning på 0,55 enligt färddatorn. Vid uträknad förbrukning (tanka innan jag körde hemifrån och tanka när jag kom hem) gjorde jag av med 10,6l diesel på 16 mil. Helt okej för något som väger 1700kg, har en rak turbo6a på 3 liter och 220hk och 500Nm, och automat. Tankar 1 gång i veckan och kör ca 100 mil i veckan då. Tanken rymmer 70 liter.


Appappapp. Säger emot att mondeon rostar som fan, dörrarna på de tidiga MK3orna (01-02) var veka, ja. Men bilen i sig är helgalvad och står emot rost bra. Att jämnföra en 1.6L diesel focus mot en 2.0L bensin mondeo blir lite fel också.


skulle rekommendera Corsa 1.3CDTI.. helt underbar! går snorbilligt samtidigt de finns lite komfort kvar trots storlek har kört en sådan några gånger, so längt 50mil enkelresa, tvekar inte på att ta den bilen igen. skatten är billig samt försäkring inte dyr i inköp heller (typ 60lök för en -08 -09?)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka