Köpråd BMW 330D 335D Touring

Är på jakt efter bil nummer 2 till familjen. då jag helt snöat in på diesel är jag ute efter en sån. just nu har vi en V50 2,0D som går egentligen skitbra, bara tuffar på men bjuder egentligen inte på någon körupplevelse förutom att man åker sjukt bekvämt. jag vill ha en 5 -6 sekunders diesel. jag skulle vilja ha höra om andras erfarenheter av dessa modeller, är det driftsäkra bilar, "litar" man på dem? vad har ni gott folk för erfarenheter, vad ska jag sätta blick och tummen i handen på vid en provkörning ? tackar för hjälpen! Annars kommer de stå en Dodge Charger srt8 på parkeringen i sommar som egentligen är sjukt onödig



Svar på inlägget: Köpråd BMW 330D 335D Touring



Varken E91 eller den dieselmotorn brukar lida av några problem utan det är en mycket driftsäker kombination, alla bilmodeller har sina småfel men i det här fallet lär du märka av dem. Enstaka E91 har till exempel drabbats av handtag som fastnar i utfällt läge och rostiga bakluckor vilket är en garantifråga, dieselsexan och då framför allt den med biturbo kan läcka olja men det är varken vanligt eller dyrt att åtgärda om så sker. Som på alla motorer med turbo bör man ta en titt på det systemet så allt är tätt och som alltid med BMW bör man försöka att bilda sig en uppfattning om hur bilen körts så att du inte köper dig en bil som varit trimmad, hårt körd eller sliten på något annat vis. Sedan läser du kanske om eller hör du talas om spjällen i insuget på BMW´s dieselmotorer och det var en korkad konstruktion från början men antalet bilar som svalde sina spjäll är en droppe i havet jämfört med antalet sålda bilar totalt som fungerar fint "trots" konstruktionen, och på nyare bilar från 2006 och framåt är konstruktionen ändrad såpass att jag inte varit orolig över det. Mitt tips är att du åtminstone prövar en 35d, även de mindre 25 och 30d är väldigt fina motorer men med biturbo får sexan både horn och huggtänder på ett sätt dess mindre syskon inte har. Jag har själv aldrig varit glad för dieselmotorer men om jag skulle köpt en ligger en BMW 35d bra till... Lycka till med jakten!


tackar för det utförliga svaret, 35d känns för mig ultimat om de är en touring



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka