Köpråd: Rolig bil 0-150, 80.000kr

Hej. Går i funderingarna att köpa en nyare, roligare bil. Det jag vill ha är lite tryck under huven, men det är inte för att sätta rekord på motorvägen utan snarare vid rödljusen. Saker jag gärna ser att bilen har - Bra effekt - Billig i "drift" (Inga kända ras för 30.000kr) - Kunna köra 1000mil/år - Trimvänlig - Snygg Stort plus: Rymligt bagage för hundbur. Om jag ska tvunget ha det sista så känns det som enda alternativet är en Saab 9-5 Aero, som man stoppar i lite för att få bättre fart på bygget, men det är egentligen inte så jävla roligt. Andra jag tittat på är en Golf GTI som man med lätthet får ut 200hk av, med den var ganska tung när jag tittade efter. Alternativet är klart en billigare kombi som används för att transportera och en roligare bil att köra på sommaren. Ge gärna förslag på bilar som passar in, kombi eller ej. Och snälla, gör inte detta till en tråd om Saab vs Volvo, och undviker gärna förslag som "740 TIC", då de är brutalt fula. Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Rolig bil 0-150, 80.000kr



9-3 aero v6 från 06 går att få under 80. 250hk standard, 275-290 med steg1. Skatt ~2500/år. Helförsäkring för mig ligger på 460kr/mån. Gäller bara att hitta lämplig bur till jycken, bagaget är inte jättestort.


Alfa Romeo 159 3.2 V6 Q4~ 260HK Alfa Romeo 159 2.4 JTD Q4~ 200HK (Går att dra upp till omkring 260 med EGR blockering, borttagning partikelfilter och mappning) Ford Mondeo ST220 Ford Mondeo 2.5T Ford Focus ST(225) Ford Focus RS


bmw 540 du hittar en fin för 40 000, då har du 40 000 kvar till att tanka och montera jätte vinge på taket eller vad du nu vill göra 286 hästar och v8 kraft väldigt trevliga bilar !! de svarar väldigt bra på chip trim också, strax över 300hk blir de då och borttagen fartspärr


9-5 Aero går att trimma billigt upp till 290-295 hk, men sedan måste du bl a byta kolvar för att få mer effekt hållbart. Ska det vara snabbt från start ska det vara en fyrhjusldriven bil T ex på Saab 9-3 gör den framhjulsdrivna 2,8t 0-100 på typ 7 blankt och samma motor med fyrhjulsdrift gör det på 5,4s. Fyrhjulsdrift är helt överlägset vid start från stillastående. Och är det lite halt på backen får jag stryk så det visslar om det av en Caddy med 105 hk och fyrhjulsdrift Förslag kan ju vara t ex BMW touring 3- eller 5-serien med fyrhjulsdrift och minst 3,0-motorn, audi avant a6 med quattro, minst 2,7T eller 3,0 TDI. Eller en Saab 9-3 2,8t XWD, men de drar sjuka mängder soppa. V70 med AWD har funnits länge etc.


Har kikat på denna, tycker den är väldigt snygg och effekten verkar helt ok. Ligger ganska varmt till för att det är en kombi och man får en relativt ny bil.


"Inga kända ras" Så föreslår folk Saab..


Finns inga motorproblem efter -04. Sitter lacken kvar på mercan?


Gamla 9-5:an finns inte med fyrhjulsdrift. Nya 9-5:an (MY10-12) finns med AWD men de ligger på dubbla budgetpriset. Menade du 9-3 så ligger en med fyrhjulsdrift och V6 2,8t rätt lågt i pris. De drar en bit över litern per mil, så de är inte populära på marknaden. Kör man inte så mycket behöver det ju inte betyda så mycket, men det är av naturliga skäl inget vidare ekonomiskt att jobbpendla i en sådan.


Ser inte hur min bil är relevant för tråden men rosten lyser med sin frånvaro trots ett par vintrar på landsbygden, tackar som frågar. Men anfall är bästa försvar och jag råkade väl trampa på en öm tå antar jag. "Ketchupeffekt på fakturafronten" löd rubriken på Vi Bilägares begtest av din så kallade "felfria" 9-3 från 2005..






En v70 t5 från -05 ruskigt trimvänliga 260hk orginal 320-330 hk efter en liten programvara .6vxl låda driftsäker


Man blir lite trött på att det alltid ska dras upp motroras när Saab nämns pga av fem årsmodeller från forntiden där folk inte följde serviceinstruktionerna trots att andra tillverkare har samma problem i värre skala och blundar för det. Hade du orkat läsa artikeln så hade du sett att det handlade om en 1,9 TiD, alltså en diesel, och felen var relaterade till dieselmotorn. Dessutom räknade de tydligen ett planerat kamremsbyte vid ett visst miltal som ett "fel". "Dålig bil, man måste ju byta kamrem" Känns ju som en seriös artikel... De problem man kan få med någon av bensinmotorerna är att någon tändspole kan gå sönder. Inte heller okänt på t ex Audi.


bmw är inte dyrare än något annat i delar ... snarare tvärt om du borde kunna få en facelift 540 för runt 40 tusen sen åker du med grym komfort, går inte jämföra med de svenska alternativen direkt då de spelar i en helt annan klass


Så det finstilta till påståendet "Finns inga motorfel" är "...bara på vissa motorer"? Känns så typiskt för ägare av ett skamfilat märke som skall övertyga andra om att det är felfritt, en mängd fel radas upp så fort man lägger till en gnutta information. "Det är inga fel men missar du service med en månad rasar lådan". Vill man inte tala om motorras så finns det ju för övrigt gott om klagomål om koppling och växellåda som rasar på Saab.


Konstigt, min låda och koppling har inte haft några problem med 460nm istället för original 380 trotts de är över 22000mil gamla. Eller du snackar om gamla 9-5 från -98 nu igen?


Vad står det i artikeln, står det möjligen Fiat-motor? Och var det ett motorras, eller var det generatorn, vattenpumpen och kamremmen som behövde bytas? Det står inget om något motorras.


1.9 Diesel är en GM/Fiat blandning, kan acceptera att det är Fiats fel med kort kamrems intervall men GM har då inte gjort bättre jobb på kedjetransmissionen (Folk med Opel 2.2 Direct och Alfa 2.2 JTS kan relatera )


540 är goa. bör tillägas att 540 med manuell låda är ovanligare och mer eftertraktad och därför dyrare enbart pga att många gillar o vifta med högerhanden när dom kör en gigantisk tysk glidarbil ska du ha en snabb bil som är billig i drift får du ta en liten bil helt enkelt. en tyngre bil sliter mer på bromsar, däck samt drar mer bränsle än en lätt bil 3-serien är ju fint alternativ om du föredrar fart. 330 finns i prisklassen


330in är pigg men inte alls som sin storebror med v8 tycker även att kvalitéts känslan är högre i 5 serien men 330in är som sagt väldigt trevlig den med, den är lite snålare också


Jag håller med, och flikar in 9-5 98-03. Jag har hellre en bil där kamremmen behöver bytas med 12k mils intervall än en bil som kamkedjan börjar rassla på före 20k mil om föregående ägare inte skött service. Ett kamkedjebyte är ju tre-fyra gånger dyrare, så vitsen med kamkedja försvinner om den inte håller bilens livslängd ut. För att återgå till ämnet tycker jag också att 330ix (fyrhjulsdrift) touring vore något intressant för TS om inte bagaget är för litet. Det som talar emot är att han inte får någon nyare än -04 för de pengarna, många är 330 diesel med rätt hög skatt, och de flesta är dessutom automat. T ex http://www.blocket.se/ostergotland/Bmw_ . =6&w=3 Det är ju liksom 10 år gamla bilar med många mil på mätaren! Den billigaste 9-3:an med fyrhjulsdrift ligger på hela 140k(!) trots att de är halvt omöjliga att sälja pga förbrukningen, men då är det å andra sidan en turboX (limiterad modell) med 280 hk. Den där är väl rätt trevlig kan jag tänka mig:http://www.blocket.se/gavleborg/Audi_A6 . =6&w=3 Över budget och automat, men trevlig motor:http://www.blocket.se/uppsala/Audi_A6_A . =6&w=3 Den där verkar trevlig, är ovanlig, påkostad och reggad med 306 hk, men framhjulsdrift och 11 år gammal:http://www.blocket.se/hassleholm/Saab_9 . amp;last=1 Eftersom det är en -03 har den ju inte heller det nya motorblocket för att undvika motorproblemen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka