Köpråd! billig rolig bil i storstad

Hej! bor i stockholm och är student med extra jobb. Jag är dock sugen på köpa mig en rolig bil ja kan köra på bandagar med och glida till sommaren när solen skiner, några krav ja har då.. 1: måste va hyffsat låg försäkring för en 23 årig kille i stockholm 2: ska vara bra väghållning och en bra motor då jag kommer köra en del ban dagar med den 3: inget över 50k helst runt 10-25k tips??



Svar på inlägget: Köpråd! billig rolig bil i storstad



skulle skriva mini, sen såg jag budgeten... bmw e36 e ju bra på bana, men gissar att den kostar en del i försäkring... Något litet framhjulsdrivet kanske? 205gti, fast det kanske e för gammalt? Värt att tänka på om du ska köra bana är att köpa "rätt" bil, gärna där det finns en aktiv märkesklubb som erbjuder mycket körning.


jo e36 är ganska dyra.. åldern på bilen spelar inte så stor roll, dock har ju franska bilar inte bästa kvaliten:/ funderat lite på Honda men Vtec motorn på över 140hk är sällsynt.. vilka andra motorer och karosser är halv roliga?


Fiesta ST! Exempel:http://www.blocket.se/ostergotland/Ford . 15&w=3 http://www.blocket.se/ostergotland/Ford . 15&w=3 I överkant på din budget, men det är en bil som är billig och smidig att köra i stan plus att den är riktigt kvick på bana.


den kan passa bra! är det turbo i dom? går dom trimma? undra vilka miltal rem o service o sånt måste göras


Peugeot 205? Polaren har en sån, o jag har kört den några gånger. Riktigt pigg o körglad liten rackare


http://www.blocket.se/alvsborg/Renault_ . =8&w=3 Mycket kompetent bil, fast lite för dyr kanske.


jo lite dyr tyvärr:) annars riktigt nice


Alfa Romeo 147? Är man inte nöjd med väghållningen finns det mycket att köpa i chassiväg. http://www.blocket.se/stockholm/Alfa_Ro . amp;last=1 http://www.blocket.se/stockholm/Alfa_Ro . 11&w=1 Hade en 156a med 2L (Twinspark) motorn när jag var 18, kostade 12K om året i trafik på mig. (Bodde i Stockholm då) Inte så stora bilar faktiskt, kolla gärna in min gamla/nya.


kan vara ett bra alternativ med är det turbo i dom?






Alfa Romeo GTV finns med 2L V6 Turbo Men 147/156/GT är utan. Mindre som kan gå sönder.


haha så kan man se på de


Miata? Har inte kört själv, bara åkt med på kurviga vägar. Går fint i kurvor och allmänt rolig när de svänger Bor inte i storstad så har ingen koll på försäkringar, rent spontant skulle jag ju säga att "alla" roliga bilar är dyra. Billigare isf att hitta en mindre bil med mindre motor om man vill kunna åka "fort" och billigt.


Klarar man sej med två säten är miata en god kandidat! Fantastiskt snabb på bana trots blygsam effekt! Låg vikt gör den snabb ändå.


du har ju både 206 rc och clio sport två roliga fransoser ! miatan kan också vara ett alternativ hade försökt undvika turbo, då det är mer som kan strula och det blir snabbt dyrt


Ja miatan är ju trevlig! RWD med ,ska nog leta en sån synd dom är cab så dom blir rätt dyra i inköp, nån som vet om de är stor skillnad på 110hk o 140hk motorerna? 206 rc o clio sport är trevliga med!


Rolig bil. har själv ägt en..finns massor med trim och väghållningsprylar till dom Det är ingen Turbo utan en lätt moddad Ford Mondeo 2liters motor på 150hp i dom...är Kamkedja så inga byten av rem där..service är 2000mil eller varje år, ingen dyr sådan heller utan runt 2000:- på märkes verkstad min ST hade jag 170hp i efter ett fåtal små modifikationer som inte kostade särskillt mycket pengar.


Det du kan satsa på är Civic Eg hatchback 92-95, ESI modellen på 125hk. Går att få ner i rätt så låg förbrukning om man är snäll på gasen och har hyfsad prestanda. VTI 160hk hade varit bättre men svåra att hitta och kan springa iväg i inköpspris.


vad fick du göra för att få 170HP?


Lohan Jag tog bort och ersatte fabriksstrypningarna = ett mongooseFlexrör mellan grenrör och katalysator + ersatte luftboxen med ett K/N 57i kit sen bytte jag avgassystemet mot ett Feritta team RS.. ST´n är rätt strypt från fabrik så kostar inte så mycket att få ut den effekten



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka