Köpråd! Max budget 100k

Heya, Börjar med att säga att jag har sökt i dagar innan jag gör detta inlägg. och hittar inte riktigt det jag söker efter. och ber om ursäkt om jag skriver i fel tråd elr dylikt. Det andra. Jag gjorde mig av med min total fina V70 för några månader sedan som jag ångrar djupt idag men det var tvunget och d gör att jag inte riktigt vill ha en ny v70.... Nu sitter jag och sambon med en Peugeot 206 GTI 02:a och hon har en bulle i ugnen sått säga. Vi måste ha en kombi och har diskuterat. Max budget på 100k. men helst 80k. Jag trodde det skulle bli lätt som lätta smöret men det kan jag juh glömma. Våra saker som vi har som krav har gjort det nästan omöjligt å bestämma. så jag tänkte fråga er om hjälp!. Krav. Kombi (jag vill ha Suv men Sambon satte foten i marken hehe) Automat max 15,000 mila gränsen!! Helst Dragkrok (avtagbar) Viktigt med Xenon org, då jag inte har lust å krångla med det längre ^^ Måste ha ben utrymme då jag är 190 lång. Men sambon som är 160 lång måste kunna se ut utan problem. Helst parkhjälp bak. vill helst att den inte ska dra mer än 1 liter milen blandad. Hittas någon awd/4wd så blitt d bonus poäng Jag är amatör kunnig om d finns något som kallas så. Så kan meka lite själv. Pris på service får inte vara överdrivet. vet att en normal brukar ligga på runt 2-4 tusen. Vore tacksam för all hjälp man kan få! och tack i förhand för er som tar er tid att ens läsa!. Mvh Robin



Svar på inlägget: Köpråd! Max budget 100k



Bmw E39 Touring av senare år är underbara bilar. Finns lågmilare med allt du söker förutom awd runt 60-80k. En av få bilar man får plats i (190+) samtidigt kan man köra upp stolen så man hamnar i vindrutan, så honan kan köra. Finns även minnesstolar. Inte jättevackra men ser helt okej ut med M-paket och fälgar.


subaru 06-08 2.0 R typ 60-80 tusen 4wd 160hk


Den ser hyffsad ok ut men tyvärr så tycker inte sambon det då det ser förjäklig ut bak ^^ Tyvärr har jag dåligt förflutet med just subban så det kan inte jag tänka mig dock. Tack för tips !


Vad tycker folk om gud förbanne mig att jag tänker tanken. men det gör jag.... fastnat på något konstigt sätt för dem Saab 9-3 2007- 1.9tdi ? då bensinarn drar allt för mycket. Automat såklart ?? Tankar ?


Ford Mondeo! Köp en 2.0 eller 2.2 tdci. Undvik flexifuel. 2.0 finns med automat. Exempel:http://www.blocket.se/goteborg/Ford_Mon . 15&w=1 Sökning:http://www.blocket.se/hela_sverige/bila . =1&w=3


jadu har inte jätte mycket erfarenhet utav nyare 9-3an ... men har kört ca 50 mil i den och blev besviken på inredningskvalitén, plastigt som i en japs och då köper jag hellre en driftsäker japs


Som en sådan här kanske? http://www.blocket.se/varmland/Toyota_A . =6&w=2 Sen beror det på hur du är byggd, har du långa ben kan det bli liknande problem som du då bör ha upplevt med Subarun du haft då skjutmånen är lite kort. Annars är det i regel ett löjligt problemfritt bilägande. 2.4 har till skillnad från 1.8 & 2.0 en 5-stegad låda som växlar smörmjukt och går på lugna fina varvtal vid normal körning.


Nån utav följande modeller kanske skulle passa: http://www.blocket.se/jonkoping/Audi_A4 . 16&w=2 http://www.blocket.se/jonkoping/Mazda_6 . 16&w=2 Insåg precis att ingen av dom hade Automatlåda men vet att iallafall Mazdan finns med det.


Hittade en Mazda 6 i Gävle:http://www.blocket.se/gavleborg/Mazda_6 . =6&w=2 Bra bilar även dom.






http://www.blocket.se/orebro/Mazda_6_ko . =6&w=2 En diskret Mazda 6 till fyndpris.


Är det något fel på flexmotorerna förutom att de inte går att köra på E85? Funkar en flex på petrolium inte lika som sitt oflex dito?


Slöa, törstiga och tråkiga


Eller åk med klass, E-klass http://www.blocket.se/vastmanland/Merce . =6&w=3


de är en mycket trevlig bil, dock är väl 200an på gränsen till för liten i den bilen ?


Jo, dom är sköna och rymliga nu när det skall köras liggvagn av TS. (Grattis TS förresten) Det fungerar utmärkt med en 200 kompressor 163hk 240Nm till normal vardaglig körning 0-100 på 10.6s och en förbrukning om 0.92 blandad körning, det räcker för mig iaf.


Hur lätt som som helst, det är inget att diskutera ens. Mest bil för pengarna om du ska ha en riktig kombi där det går att åka tre i baksätet är Saab 9-5. Punkt slut. http://www.blocket.se/blekinge/Saab_9_5 . =6&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Saab_9_ . =6&w=3 http://www.blocket.se/jonkoping/Saab_9_ . =6&w=3 http://www.blocket.se/kronoberg/Saab_9_ . =6&w=3 För att ta några exempel. Satsa på en Vector, Griffin eller Aero. Linear är oftast lite tråkigt utrustade. 150 hk räcker väl för vardagskörning, men 2,3-motorn känns lite mer lämpad för bilens storlek, speciellt med automatlåda. De drar ca 0,8-0,9 med bensin i tanken och 1,0-1,3 på E85.


Enligt SAAB dricker en 9-5 2.0 150hk automat, den första länkade HUC604 när den körs på bensin. Kopierat rakt av från transportstyrelsens sida Fråga på annat fordon. Bränsleförbrukning, blandad körning: 10,6 L/100KM Koldioxidutsläpp, CO2 blandad körning: 251,0 g/km Bränsleförbrukning, landsvägskörning: 7,9 L/100KM Koldioxidutsläpp, CO2 landsvägskörning: 188,0 g/km Bränsleförbrukning, stadskörning: 15,1 L/100KM Koldioxidutsläpp, CO2 stadskörning: 359,0 g/km Kolmonoxid, CO: 0,4490 G/KM Kväveoxider, NOX: 0,0140 G/KM Kolväten och totala kolväten, HC/THC: 0,0360 G/KM


Jag intervjuade en barnfamilj med en sådan bil när jag tankade här för leden, den var manuell och de sa kring 1.6/mil i snitt på E85. Inget labratoriemätt utan bara en rak fråga till en barnfamilj på macken Men det är ju ingen nyhet att man ska köra på E85 om man gillar att umgås ofta på macken... Hade varit mer orolig för resten av motorn än just förbrukningen, Saab och hållbarhet har ju inte gått hand i hand förr, hur är det med dessa motorer, är det samma maskiner som har sludgeproblem fast i ny kostym?


En kollega åker 9-5 2.3 biopower med automatlåda, han har liknande siffror på den som dina bekanta, likaså de två jag känner som kört dom i TAXItrafik, dom dricker mer sprit än lördagskvällskunderna Motorerna är det mig veterligen inget problem med oilsludge längre, det uppdaterades -04 om jag inte missminner mig (någon som kan den biten av SAAB bättre får gärna fylla i) och har sedan dess fungerat bra. Trevliga bilar att köra med en stum känsla i chassit, inget bodyroll som i V70 exempelvis.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka