Köpråd, snål bil för ca 10.000

Brorsan och hans flickvän är på jakt efter en snål bil, den ska vara gansk rymligf men ingen kombi, ska helst dra under 0.8 och kosta ca 10.000 +- några tusenlappar, mata gärna på med tips Mvh Jonas



Svar på inlägget: Köpråd, snål bil för ca 10.000



Jag har en seat cordoba 1.8 -97, i princip samma bil som en golf 3, fast känns rymligare på något sätt. Vintertid får jag upp den i 0.8 och sommartid har jag lyckats få upp den till 0.75. När man kör som folk så drar den mellan 0.65-0.7 vilket är helt ok för en bensindriven bil som knappt kostar något i inköp eller i skatt. Inte världens trevligaste bil att bränna iväg efter motorvägen i, men funkar bra att tuffa omkring i stan.


Corolla. Avensis. 323.


Volvo 740/940


dem där är inte bensinsnåla väll


Jag har också förespråkat 7/8/900 då dom är billiga att köpa osv, men dom är alldeles för törstiga, men hur är det med vw från mitten av 90 fram till början av 00 talet, vi hade en passat -91 förut och det var en ren skitbil, men vet att nyare passater ska vara väldigt bra?


Corolla, Mazda 323/626. Driftsäkra som fan och snåla. 740 B230F-motorn, driftsäkra och betydligt säkrare än bilarna ovan men lite törstigare.


Civic VEI. Nuff said


Säger bara japanskt:)


Instämmer!






för 10 loppor extra får man en sån nissan jag har, kamkejda drar 0,58 om man kör normalt och med huvudet före.


Saab 9-5 2.0T är rymlig och har bra komfort samt går snålt jmf med 940 och liknande.


Har haft min 2000 Swift i snart 1,5 år nu och snittar gott o väl 0,55 l/mil. Lite högre på vintern, och lite lägre på sommaren. Rymligare än man tror, men samtidigt ingen klumpig bil. 5 dörrars med OK baksäte Billig i drift, billig i skatt och försäkring. Inköp, mellan 5-10000 beroende på skick. Kommer begära 5000 kr för min inom någon vecka då jag nyligen hade en bekantskap med ett rådjur och pajade fronten lite gran (grill och stötfångare) http://www.fuelly.com/driver/pierrel/swift


Nissan Almera. Rullar på under 0.7 och är mycket driftsäkra. Ett problem dock: De rostar något så in i helvete.


corolla



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka