Köpråd Familjebil Volvo V70, Toyota Avensis, Skoda Octavia

Söker en ny bil för den växande familjen. Nu när bilsmart.se är borta är det (i alla fall för mig) Svårt att hitta några bra internettjänster för jämförelser. Har i vilket fall surfat Blocket, KVD etc närmast maniskt och kommit fram till att det är Volvo V70, Toyota Avensis och Skoda Octavia som känns mest aktuella. Har kikat lite grann på Peugeot 307 och Audi A6 också. Kraven är:Rymlig kombi Pris: 60-120 000. (hamnar väl mest runt 100 men skulle helst inte lägga mer än 80) Bra säkerhet Mindre mil är ju bättre... Plats för två vuxna och två barn under 5år. DragkrokAC känns nästan som ett måste på sommaren Hade länge en Toyota Corolla som rullade hur fint som helst i 12000 mil utan stora reparationer men efter en krock blev det ett elfel i den och den tog eld... Har nu kört en Audi A4 tills även den blev krockad (av en som körde in i mig bakifrån på en 70-sträcka...) Det väckte ju känslan för lite körglädje och bra vägegenskaper. Toyota avensis känns lockande med tanke på låga service kostnader och förhållande driftsäker. Verkar dock vara snålt om dessa på begagnatmarknaden. Har av någon anledning börjat snöa in på Volvo V70/XC70. Skulle då gärna ha en Diesel med automatlåda och dieselvärmare om möjligt kan dock mycket väl tänka mig även bensin/etanol och manuellåda också. Har dock ingen erfarenheter av nyare Volvobilar och automatlådor. Någon som har åsikter? Mycket och dyr service? Hur bra håller en automatlåda? Skoda har ju länge varit ett lågprismärke men så verkar inte vara fallet längre. Tycker man verkar få ungefär samma årsmodell och samma mil om man köper en skoda som om man köper en volvo i denna priskklass (möjligen något yngre skoda i årsmodell men samma antal mil) men Skoda ska ju vara billiga att äga och serva etc. Tittade initialt rätt mycket på Audi A6 för köregenskapernas skull men den verkar vara rätt dyr att serva tycker jag och dessutom rätt höga andrahandspriser. Tacksam för tips och kommenterer!



Svar på inlägget: Köpråd Familjebil Volvo V70, Toyota Avensis, Skoda Octavia



Skoda är nog ett bra allround val då den bygger på vw-koncernens bilar, så iprincip köper du en vw för mindre pengar. Toyota är också ett bra val med sin legendariska pålitlighet, men som du säger så är utbudet här i Sverige iaf inte lika stort som för de andra. Tycker du kan lägga till Ford mondeo till listan också, precis som skoda ger de väldigt mycket för pengarna så man kan få en med betydligt lägre miltal än tex en audi eller volvo. Har också sett det dykt upp flera Mondeo taxibilar här på sistone också och det borde vara ett bra tecken på deras pålitlighet. Sen angående automatlådor så lär de hålla iaf under din ägandetid. Det har blivit lite snack om vw-koncernens dsg-lådor och ras på dem så jag skulle undvika deras dsg automater i allmänt tills de är bekräftat pålitliga. Annars kan automater hålla 30k mil om dem så vill, har kört en golf med 34,5k mil och den automat lådan gick inte så bra däremot men den växlade.


Kollat Saab 9-5? Bra bil som man får hyffsat billigt i dagens läge. V70 diesel/automat har jag haft, var väldigt nöjd med den. Service kostade som det brukar ligga på andra bilmärken, spolade rent lådan en gång vid en service, växlade hur fint som helst. Nackdelen med Volvo är att du betalar för just märket Volvo, kan ha gått hur långt som helst men dom vill ändå ha hur mycket pengar som helst för dom.


Stod själv inför samma val och det blev en Skoda Octavia -05:a för mig, är nöjd med den. Avensis gick bort pga konstig körställning, man sitter högt och har ratten långt fram och långt ner. Sen så var ju det här med oljeförbrukingen på Toyotas 1.8-motorer och 2.0-motorn som topplocksbultarna går av på.


En modern Volvo med automatlåda är väl ungefär som vilken annan modern bil med automatlåda. Tycker inte den fungerar sämre än något annat egentligen. Servicekostnader ligger som på dom flesta andra märken. Se till att byta olja i lådan med jämna mellanrum, men det gäller egentligen vilket märke du än väljer. Skoda är inga dåliga bilar, men de ligger tyvärr lite efter i utvecklingen (kanske är på flit eftersom att man inte vill konkurrera med VW?). Jämför du en Octavia och en V70 från ungefär samma årsmodeller så åker man bra mycket skönare i en V70. Dock så lär Octavian vara billigare. Behöver du mycket lastutrymme? Lastutrymmet var inte enormt i dom två Octavia-kombi jag haft (en -08 och en -10).


Avensis är förbannat bra som få men sitter du inte bra i dem så är ett köp lite dumt. Saab? Lite som Volvo men betydligt lägre pris i inköp.


Kan Avsluta tråden nu. Tack för alla råd. Slutade med en V70 D5 från 2006. Mycket nöjd hittills.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka