Köpråd EVO under 70k

Hej! funderar på att köpa mig en äldre evo till våren så blir väl en 1-4 tänker inte lägga mer en 70k ja vet att dessa bilar håller dåligt.. men ja är ändå sugen, vad ska man tänka på när man köper dessa? borde ja helt enkelt lägga på massa pengar och köpa en STI istället? berätta gärna om era erfarenheter med äldre evos.



Svar på inlägget: Köpråd EVO under 70k



Om du ska köpa en med smidd motor och grejer, tänk på att om det inte finns kvitto eller andra bevis på att delar sitter där så betala inte för det. En kompis blev lurad på en som skulle ha smidd motor och dittan och dattan. Kolla allmänna skicket på bilen, ser du några fullagningar på små saker så kan det och vara bevis till att viktiga saker på bilen inte är ordentliga. Sen är det nog som alla gamla välanvända bilar, kolla efter skrap vid snabba växlingar, bettar kopplingen ordentligt. Ryker den vid gaspådrag eller rent allmänt? Kolla efter olja i vattnet, lyssna efter missljud, hur mår belägg och skivor, avgasläckage. Klonkar det vid gupp? Kolla om drivknutarna låter vid fulla rattutslag. Jag har för mig att dom kan börja rosta på taket om jag minns rätt.


just 4 ska man ju undvika pga crank walk ... många har iofs evo 5 motor eller liknande nu evo 1-3 ska vara väldigt hållbara.. de har inte samma problem med nyare evos med hydralpumpen till diffen


Evo 1-3 lider av crankwalk dock inte riktigt i den utsträckningen man kan få bild av. Allt handlar om att man tagit hand om sin motor så slipper man detta. Evo 3 an har sämre kolvar/kolvringar än evo 1-2 Evo 1 gsr har öppen dff bak RS har LSD Evo 2-3 har LSD diff bak Evo 2-3 har 10cm längre mellan hjulen om jag minns rätt på måttet Dom flesta som bygger nya motorer till evo väljer att bygga på 6 bults block då detta ej lider av crankwalk som 7 bult gör. Nått att rekomendera om du tänkt bygga en motor eller hellre vill köpa ett lite säkrare kort. Dock finns det många som plockat ut sjuka effekter ur 7 bult också så igentligen handlar det bara om att sköta sin bil.. Evon 1-3 är ruggit lättmekat. Lyfte motorn, växellåda och lossa framvagnen på 2,5 timmar o aldrig gjort detta innan på en evo. Det man ska titta efter karossmessigt är om taket börjat rosta då dom lider av detta pga limingen av balkarna i taket? Evo 4an har jag endast läst mig till att man ska hålla sig borta ifrån. Vågar inte svara på varför men sök lite på evoclubben. Evo 1-3 är ruskigt lätttrimmade och drivlinan klarar bevisligen för en bit över 600hk om man kör med skallen. Finns dom som kört med ännu mera effekt än det med org drivlina.


tack för bra info! funderar på nån av dessa http://www.blocket.se/stockholm/Mitsubi . =4&w=3 http://www.blocket.se/blekinge/Mitsubis . =4&w=3


den vita har jag också kollat lite på .. ser grymt fin ut !


aa faktiskt.. känns lite billig eller? vart ute i 2 veckor tror ja


Den vita är fin o har lsd fram oxå. Fanns väl lite början på rost och någon spricka i fronten, dock inga stora saker. Stort + är förra ägaren youask som är evons växellådskung Dock är smidd motor alltid ett stort + på trimmade evos! Jag hade valt den vita och byggt en smidd botten vid sidan av med pengarna du sparar på att köpa den vita helt klart!


låter bra! aa ska nog ringa på den i helgen


Ursäkta att man kapar tråden...Men va kan man räkna för underhållskostnad för en sån här trevlig leksak som EVO III? Är sugen på något liknande men är rädd för framtida kostnader?






cirka 10-15mm - samma bottenplatta /chassie ju


Mena mm



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka