Köpråd: Trevlig pendlingsbil

Tjosan! Jagar en pendlingsbil, då jag nu snart har åkt med kollektivtrafik till jobbet i ett år. Har ungefär 16 mil om dagen att ta mig till och från jobb, och så fort det snöar eller blåser lite får jag boka in natten på jobbet. Sparar dessutom in ungefär en timme enkel resa. Åker från Helsingborg till Revinge, och det innebär motorväg halva sträckan (4mil) och sen landsväg/små asfaltsvägar resten. Så, 80 mil i veckan, 320 mil i månaden. En diesel, är ganska självklart. Men vi snackar ändå nästan en timme enkel resa, så man vill ju åka lite behagligt. Kanske en BMW, 320d eller 330d? Räcker det långt med RWD, eller är det värt att hitta en med xDrive? Behöver man vara rädd för "långmilare", ca 20k mil? Tittade även på en hyfsat ny VW Polo, 2010 års modell, med DSG7 och 1,6TDI. Väldigt ekonomisk att äga, men 89hk är inget roligt direkt, och lådan känns lite som ett lotteri. Andra förslag? Vill tillägga att jag sökte på forumet, men var inte riktigt nöjd med de svaren jag ögnade igenom.



Svar på inlägget: Köpråd: Trevlig pendlingsbil



Vilken budget har du? Ålder på bilen? Ska det vara snabbt eller ekonomiskt? Måste det vara Diesel? (moderna bensinbilar är inte så törstiga, det kan jämna ut sig rent totalekonomiskt vid rätt bilval) Manuell? Automat? Storlek på bil? Kombi? Vad är trevligt för dig när du letar bil? Lättare att tipsa om du listar fler kriterier


Budgettaket är på 100 000, men det gör inget om bilen kostar mindre. Åldern är inte så extremt viktig, men kanske 02 och framåt? Bättre isåfall med lite lägre miltal, så det fortfarande finns något andrahandsvärde på bilen om ett par år, när det kanske blir dags att byta igen. Gärna ekonomiskt, men det gör absolut inget om det går att göra vettiga omkörningar på motorvägen, eller det finns lite krut under huven. Kanske 150-200hk? Gärna automatlåda, eftersom det främst är en pendlingsbil. Sedan eller halvkombi är nog att föredra, bor ju trots allt i stan och har inget jättebehov av en kombi. Eftersom vi får räkna på 3000mil om året eller mer, så tror jag ändå att det tjänar in sig om man har en diesel som ligger runt halvlitern/milen eller sådär? Ska man ha en bensinare med samma förbrukning får man väl ha en rätt liten bil. Då föredrar jag att kunna åka trevligt och ta smällen med högre skatt (om det nu inte är en miljödiesel).


BMW 530d E60, 2004 års modell, 14k mil. Är det något att satsa på, eller är 6an för dyr i drift?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka