Köpråd: Cayenne vs x5 vs Volvo xc90 vs Touareg

Hej! Nu är det så att jag ska åka på lång semester till Ukraina från början av maj till slutet av juli. Just nu äger jag en 325i e90, men tror inte att den bilen passar bra för de skitiga Ukrainska vägar, samt tjejer i Ukraina verkligen tänder på dyra märkes SUVar , lika bra att jag ska börja kolla på en SUV redan nu. Nu till frågan, vilken SUV ska man helst kolla på? Kommer väl köra den rätt så aktivt under 3 månader, sen ner jag kommer tillbaka till Sverige, lägger upp den på blocket igen. Mest intresserad av en Cayenne, men hårde att de är SJUKT dyra att äga, vilka grejer som kan gå sönder på 3 månader? (kan ju reparera allt i Ukraina, det ända som kostar där är delar, jobbet nästan gratis)



Svar på inlägget: Köpråd: Cayenne vs x5 vs Volvo xc90 vs Touareg



Vill du ha driftsäkerhet så skulle jag satsa på en touareg med 5cyl diesel i och manuell låda skippar du sen luftfjädringen så är det inte så mycket som kan gå sönder (allt är relativt) På touareg så ska man kolla automatlådan noga, dom brukar kunna krångla lite och slira Luftfjädringen kan även den krångla med brända kompressorer och läckande bälgar Kolla även att inte kupefläkten låter illa dock tar det bra några minuter att byta men varm eller kall kupé är inge kul Fina bilar annars med rejäla hjulupphängningar och grym komfort Körde en v10tdi för ett tag sedan vilken bil! Men strulande låda tog bort en del nöje dyra delar va det till den med Även V6 tdi går riktigt fint men kan bli dyr i drift VR6 an som finns i den äldre går bra men drar lite sås och har som alla andra vag med kamkedja vissa problem med sträckta kedjor dyrt och tråkigt problem


Är det någon specifik års modell som man ska akta sig för\kolla efter? Har funderat lite på 2.5 TDI, kanske inte den roligaste varianten, men en av de snålaste, skulle lätt ta den om den skulle inte påminna mig om gamla passat b5 x_x


Ne de är inte V6 dieseln utan samma motor som i bla transporter så inga problem med rasade dieselpumpar och slitna kammar årsmodeller vettefan Jo dom går ganska billigt för att vara en stor.å tung bil men den knuffar iväg helt okej


2,5TDI är en bra motor, riktigt pigg och ekonomisk! Har inte haft några maskinella problem, förutom när besiktningsmannen bestämde sig för att varva ur den på nästan varvstopp flera gånger (idiot). Den började dra kylarvätska någon dag senare, sen var det ett faktum att vattenpumpen hade slängt in handduken. Gick på runt 8k att åtgärda om jag inte minns fel, på VAG.


Ska han ha bilen i 3 månader för att impa på brudar är väl inte en slö diesel det lämpligaste valet? En Cayenne är ju helt klart flådigast, jag körde en med V6 en del för 2 år sedan. Snöö, men man satt ju högt och folk tittar på en när man kommer! X5an är ju också rätt kaxig, men då måste du ju ha E70 karossen och den är väl ganska dyr fort?


Vågar man ens lämna bilar av den kalibern utan uppsikt i ett land som Ukraina?


hade satsat på porschen utan tvekan


Kommer väl ha den på en parkering med vakter under natt tider, och på väger folk där aktar sig för unga killar i dyra bilar pga en AKM i bagagelycka.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka