Köpråd BMW 740 E38 V8 -95

Funderar på att köpa en Bmw 740 E38 V8, kollade på en från 1995 idag hos en bilförsäljare som är automat växlad o har gått 31.000 mil, lådan växlar fint, där finns en del små fel men dom oroar mig inte. Nu till de stora! På ca 2000 varv tickade motorn på vänstra halvan, inte farligt högt men ändå betydligt högre än den högra sidan. Och det börja lukta bränd olja samtidigt! Känner någon igen detta på just den V8 motorn eller har någon en bra teori? Jag lyckades få bra pris på bilen men vet inte om jag vågar chansa, Bmw är ju rätt dyra att laga.. Mvh!



Svar på inlägget: Köpråd BMW 740 E38 V8 -95



Personligen hade jag nog aldrig köpt från en bilhandlare.. inte när det är en så pass gammal bil vi snackar om.. Bara för att gardera sig lite!


min polare fick en fin för 10k doch obes osv men endå! rätt mycket överpris! kolla så den inte trycker ut olja när du varvar ur den !


Man får inga "fina" E38 för 10k, inte ens om de är obesiktigade och en 728i. Låter som om du skall kolla på ett annat ex. Håller med om att man inte bör köpa så gamla bilar av nasare, om de inte ligger helt rätt i pris, vilket skulle kunna vara runt 20" för en 740i E38 med 4.4-liters motorn, i "felfritt" skick, med rimlig historik o rimliga samt någorlunda verifierbara mil. Jag tycker att den här för runt 20-23" kan vara ett OK köp, om allt är som det påstås och den är skattad o besiktigad.


Jag förstår att du är sugen. Haft flera 730/740/750. Men just den hade jag nog skippat. Kan kosta allt mellan 1000 till 50000 att fixa... Får du bilen för 6-8 tkr så köp.


https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ . 0481_n.jpg


"AZZ402" är avställd och ska bes senast i April. Nuvarande ägare har haft den i 2 månader. Alltså en privat bilhandlare. Vad han än säger om bilen tro inte på det.


Tror bara han visade den för att visa vad hans polare hade köpt för 10


för 10 000 får man inte mycket e38 ... så enkelt är det ska man ha en fin får man hosta upp en hel del mer, alla bilar i den klassen är totalt slutkörda i de lägre prisklasserna. Ska du ha en fin får du lägga dig runt 40 000


WTF AZZ 402 är bilen jag kollade på! det är en bilhandlare o jag hittade jävla massa fel, den är förstås helt ointressant nu, ligger lågt tills en vettig dyker upp:)






jasså! den va jätte fin när han hade den! typ 1.5 års en nu !


Kommer ihåg att den tryckte ut olja när du varva ur den, kommer inte ihåg vart men:)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka