Köpråd: Volvo v50 eller Audi A4 (eller något annat?)

Hej på er. Har till sist tröttnat på alla skavanker på min gamla saab 9-3 så efter att lamporna började att lysa för att abs och antispinn inte fungerar längre lagom till att snön kom så började jag att leta på allvar efter något nyare. Har snöat in lite på just Volvo V50 och Audi A4, vill ha en lite mindre kombi. Så har hittat två bilar som jag funderar lite på men kan verkligen inte bestämma mig för vilken jag gillar mest. Har inte testkört dom än, är en liten bit att köra för att testa, och skulle tro att det är lite svårt att verkligen få full koll på hur bilarna är nu när det är massa snö på backen så tar gärna lite förhandstips från bättre vetande människor. Den ena är en Volvo V50 T5 2010 för cirka 160k har gått 6000mil och den andra en Audi A4 2.0 TFSI Avant Quattro 2011 för 190k som har gått 7000mil. Det är ju lite mer pulver i V50 och tycker att den ser helt ok ut. Audin kan jag inte riktigt bestämma vad jag tycker om utseendet, de har ju sett lika ut ganska länge, lite standard utseende, fast volvon sticker väl inte ut så mycket heller egentligen. Audin har ju 4WD, har aldrig kört det så vet inte hur det är att ha. Kan tänka mig att det kan vara lite problem ibland med kraften hos V50 med tanke på att den bara har FWD, men det kanske inte är så stort problem egentligen utan det funkar fint ändå? (Svårt att hitta någon vettig V50 T5 AWD annars hade jag funderat på det) Skiljer ju en del i pris mellan de två. Är det värt skillnaden? Eller om ni har något annat trevligt förslag med en mindre kombi med hyffsat med hästar i samma prisklass. Eventuellt så skulle jag kunna öka priset en aning om det är något speciellt intressant.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo v50 eller Audi A4 (eller något annat?)



Vad jag vet är V50 ett sorgebarn på många vis. Dåliga hjullager, elfel kassa dörrlås. Audin har jag ingen direkt uppfattning om.


Volvo V50 och dess syskon led av en del barnsjukdomar när de var unga men till senare årsmodeller fick Volvo fason på modellen och en bil av årsmodell 2010 är inte mer benägen att krångla än någon annan, VAG/Audi har i sin tur haft problem med sina motorer och FSI/TFSI har en tendens till att både samla oljeslam och sot i motorn vilket är svårt att komma runt. God service är livsviktigt för deras motorer och det går tyvärr illa ihop med de alldeles för långa serviceintervaller Audi rekommenderade och majoriteten av ägarna följde, både A4 B8 och 2.0TFSI är trevliga skapelser men motorns kondition och att den skötts korrekt är något man bör kontrollera noga. Som ett alternativ hade jag föreslagit BMW´s 3-serie med bak eller fyrhjulsdrift beroende på vilket du känner ett behov av och E91 som modellen heter är en driftsäker kamrat. De tidiga motorerna mellan 2005 och 2007 lider inte av några problem men motorn som kom från och med årsmodell 2008 har några punkter man bör kontrollera vid ett köp, den är direktinsprutad till skillnad mot föregångaren och BMW behövde en liten startsträcka för att få till det tekniska. Ett tidigt exemplar som fått service hos en auktoriserad verkstad bör ha gått igenom alla åtgärder men kontrollera det för säkerhets skull. Både V50 T5 eller A4 2.0Tq är bra bilar men ta en titt efter 325i/330i om du blivit nyfiken på dem, eventuellt med beteckningen xDrive om du vill att den skall driva i bägge ändar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka