Köpråd: Ford Mondeo 4400 mil eller Toyota Avensis 8800 mil.

Hej, Hoppas på att kunna få lite köpråd. Jag och min fru har kollat på i rubriken nämnda bilar och behöver lite råd. Bilarna är likvärdiga i motorstorlek, invändiga och utvändiga utseendet och båda kommer från Ford- respektive Toyotaåterförsäljare. Vi är en småbarnsfamilj som behöver utrymme i bilen. Vi kör inte så mycket på år, ca 1000-1500 mil. Bilen skall vara säker billig i drift, hålla så låga reparations- och servicekostnader som möjligt. Forden är en 2.0L Flexifuel från 2009 och gått 4400 mil, begärt pris 119 000 kr. +Billigare +Låga mil +Billigare skatt -Rost? -Inte lika säker som Toyotan -Lite törstigare än Toyotan -Dyrare försäkring (ca 7000kr) -Ej vinterdäck Toyotan är en 2.0 L bensinare från 2009 och gått 8800 mil, begärt pris 129 000 kr. +Toyotas garanti ("förlängda nybilsgarantin") +Säker +Billigare försäkring (ca 6000 kr) +Vinterdäck +Lite mer utrustning så som nyckelfritt system och tonade rutor -Fler mil än Forden -Dyrare skatt (bara några få hundra mer än Forden) Är tacksam för den hjälp jag kan få. Skall titta på bilarna i eftermiddag. Med vänlig hälsning Martin



Svar på inlägget: Köpråd: Ford Mondeo 4400 mil eller Toyota Avensis 8800 mil.



smaksak,, jag kan då inte avgöra åt någon,, provkör båda bilarna och bilda en egen uppfattning om dem


Forden är nog större i bagaget och baksätet än Toyotan. Skillnaden i försäkring på en 1000-lapp innebär att du jämnar ut mot inköpskostnaden på 10 år - ska du ha bilen så länge? Toyota har bättre rykte om att vara problemfria. Det betyder iofs inte att just denna Toyotan är bättre än just denna Forden, men troligtvis är det så. Nyckelfritt system känns som en sån sak som kan krångla och bli dyrt (elektronik är ofta svårt att felsöka och dyrt att byta) Rostskyddet på Ford Mondeo Mk4 är bättre än äldre modeller: http://www.vibilagare.se/test/rost/rost . 2007-12603 Dessutom har man rostskyddsgaranti i 12 år - vad nu det hjälper.. Biltillverkarna verkar ofta hitta anledningar att slippa undan ändå.


Jag har själv en mondeo jag har kört ca 7000 mil sen ny nu, helt problemfritt, aldrig varit på verkstad för nåt fel, bara för service. Körglatt chassi, snygg design och riktigt bra komfort. Man åker bra i en Mondeo, och bagaget är enormt. Får in både vår emmaljunga stora barnvagn, hundburen och 3 kassar från ICA i bagaget. Forden har även el-framruta, vilket ni kommer lära er uppskatta vintertid Antar det är denna ni har tittat på? http://www.blocket.se/ostergotland/Ford . 15&w=3 Motorvärmare också, vilket ju är mkt trevligt Flexifuel-motorerna är inte speciellt eftertraktade just pga att dom drar mer soppa än dieselmotsvarigheten, så det finns verkligen läge att PRUTA. Dom här bilarna springer inte iväg från bilhallen direkt.. Bjud 100k jämt för bilen. Det hade förvånat mej om dom inte gick med på det. Dom kanske behöver nån dag eller två att svälja det.. men..det släpper nog Så har ni några tusen att köpa en uppsättning nya vinterdäck på dackonline.se Toyotan är säkert driftsäker men fy vilken tråkig bil att både se på och köra.


Tack för svar. Milen på Toyotan är väl det som mest får mig att fundera. Är 9000 mil mycket och innebär det en stor förhöjd risk med problematik? Toyotan är en bil som handlaren inte har fått in i systemet än, handlaren skall få igenom inbytet av den bilen i dag. Detta innebär att det blir mindre arbete för säljaren om jag köper den direkt utan att det skall fixas med annons och annat runt omkring, självklart utförs recond och service på bilen innan köp. Är detta ett tillfälle att diskutera pris? Jag har aldrig köpt bil hos bilhandlare, finns det en prutkultur i den branschen? Erick: Ja det är den Forden. Tycker den verkar prisvärd men det är säkert som du säger, folk i allmänhet vill ha snåla bruksbilar - även jag. Men 100k kan ju avgöra saken såklart. Det generösa bagaget är en av de stora anledningarna vi tittat på den modellen. matteeee: Jag har förstått att Ford förbättrat rostskyddet på svensksålda bilar. granadadr: Jag skall självklart bilda mig en egen uppfattning genom att provköra båda ordentligt!


Det finns absolut möjlighet att pruta hos handlare! Pruta så mycket att du skäms och lite till! Slå av minst 20k på priset och begär att få bilen nyservad och fulltankad! Så har ni ett utgångsläge..


Erick: Låter suveränt. Toyotan är mer intressant än Forden om den kostar 110k även om Forden skulle gå att få för 100k. Nyservad är för mig självklart då den kommer från en stor firma. Jag antog att de servade alla bilar om den inte var nyservade av förra ägaren på märkesverkstad. Men just nu spekulerar jag ju bara i vad jag kommer tycka, de är ju faktiskt inte provkörda än - återkommer under kvällen om hur det gick. /Martin



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka