Köpråd. Volvo 740>7/945?

Har för stunden en 744 16valve med snart 38k mil på mätaren besiktad ungefär 2 månader sedan och nyskattad. Förra ägare har kläckt fast gammalt däckgummi undertill vilket jag kan antas är rost. Annars har jag kostat på den mycket. Är sugen på en kombi gärna turbo men är inte så noga om bilen är bättre än nuvarande. Kan byta in den mot en 945 gl 39k mil 130hk motorn och automat, ac osv inte kollat den så noga än men är det mega nerbyte motormässigt? Är Volvo automat ännu värre bebsinslukare? Andra tips? Krav är att den ska kunna åka billigt på landsväg, brett på vintern, och mina eiker e1 ska passa



Svar på inlägget: Köpråd. Volvo 740>7/945?



Att köpa en gammal volvo-kombi med automat är att begå ekonomiskt självmord och definitivt ett nerbyte. Ska du åka brett på vintern och hålla nere förbrukningen på landsväg så är inte automat ett alternativ. Och om du ändå ska hålla på och sladda o grejja i vinter så är väl den du har perfekt för det? 160hk är varken för mycket eller för lite för att åka och sladda med, du behöver inte plåga ihjäl bilen för att de ska bli kul och den är ju inte på tok för kraftig heller, så varför byta bort den nu? Att skaffa sig en GL Automat mot din 16v Manuell är mer än ett mega-nerbyte motormässigt, tro mig! Så kör på bilen du har istället vintern ut och skaffa dig en finare till sommarn istället Den du har är trots allt besiktad och skattad redan så!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka