Köpråd: Volvo s80 2,5T?

Tja! Har precis tagit körkort och det är dags för att köpa in en bil! Jag funderar på en volvo s80 2,5T? Är det ett bra val? Har hört att de är alldeles för törstiga, men de är väldigt fina och stora, (Detta behövs då jag är ganska lång) Har sätt något Volvo s80's som går på 95tusen, och de har endast gått 12xxx. Det är ganska bra för första bil tycker jag. Men vad tycker ni? Är det ett bra val för en artonårig eller rekommenderar ni en annan bil? Tack! Austin.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo s80 2,5T?



Vilka årsmodeller tittar du på? 2.5T-motorn skiljer sig mellan gamla och nya modellen. Jag har den "nya", så jag kan endast svara för den. Med 16-tummare förra sommaren åkte jag till Öland på 0.72 liter/mil utan att egentligen tänka speciellt mycket på förbrukning. Sålänge man körde landsväg så låg jag alltid under 0.85 liter/mil. I våras blev det 18" och optimering från Polestar, så jag ser inga såna siffror längre Nu under sommaren har jag snittat alldeles under litern per mil blandad körning. Personligen så har jag inga problem med förbrukning när man inte ska köra tusentals och åter tusentals mil per år, det gör ingen jätteskillnad i slutändan i alla fall. Man sitter som en kung i en S80, både i gamla och nya modellen. Är själv ~190cm lång. Kan tycka att nya modellen är lite rymligare invändigt för förare och passagerare dock.


Jag tänker själv köpa en sådan till sommaren. Typ 05 06 alltså facelift gamla karossen. Åker en 99 170hk nu, som jag är skitnöjd med. Blandad körning under litern med tung högerdojja. Turbosnurra ihop med blyfot ger ju tråkigare förbrukning. Men de som säger att s80 är en stor klumpig trött bensinslukare är miljöfascister, eller så åker de småbilar och jämför med det. Mitt råd är att köpa s80!!!


Tack för era svar! Ja, jag tänkte mest på den ''nya'' modellen 07-08. att snitta under litern låter skit bra. Sen beror det helt klart också på hur man kör som du sa. Checkade din Volvo pulchi, skit fin! Helt rätt DiwraZ. Familjen hade en 99 också förut, och alla var jävligt nöjda med den. Det är därför jag vill köpa den nyare modellen nu. Kom gärna med fler kommentarer!


Tackar Som sagt, snitta under litern är absolut inget problem. Samtidigt så är det absolut inte svårt att få den att dra mer, det är bara att borra ner högerfoten från varje rödljus



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka