Köpråd: billig och snål kombi

Tjena. Har haft en BMW 5-serie och har nu en V70 2.4T och är trött på bränsleförbrukningen. Behöver egentligen inte så stora och törstig kombis så vi tänkte gå ner till en kanske lite mindre och billigare kombi. - Inköpspris: max 20.000kr - Så bränslesnål som möjligt - Ska vara bra kvalité, alltså inte någon fransk eller amerikansk skit. Kollar främst på Toyota och andra japanska märken. - Kombi - Manuell - Ska vara jävligt pålitlig Det är dom ända kraven, bryr mig inte om utseendet eller hästkrafter. Är främst inne på en Toyota Avensis från ca -00. Vilken motor är snålast av 1.8 och 2.0? Är det någon skillnad? Har dom kamkedja eller kamrem? Vad finns det för andra snåla japanska kombis som är jävligt pålitliga? mvh



Svar på inlägget: Köpråd: billig och snål kombi



är diesel intressant ? kolla isåfall på passat 1,9 tdi eller a4 1,9 tdi


Har kollat på dem men det e så jävla svårt att hitta en som inte gått typ 45.000 mil och inte ser helt förjävlig ut...


för 20.000 får du inte mycket.. inte iaf de du är ute efter.. du vill ju ej ha som du säger "frank skit" har haft peugeot 406 hdi som gått nära 40t mil utan problem har en xsara nu med över 30t mil o bensinare som fortfarande rullar passat.. audi.. ford mondeo.. opel.. vw golf.. sen är ju skatten? hur mycket vill du lägga på detta? ska du LB regga bilen?


man kan inte va kräsen när man har en snäv budget


Kolla gärna på Honda Civic Aerodeck 95-> med 114hk motorn, inget kraftpaket men stabil,drar lite soppa och ligger lågt i pris, de flesta ligger runt 10000-15000kr klassen. Sen är den ju pålitlig, det är ju en Honda Se upp för rost och sen brukar dessa bilarna inte vara hårt körda så motor och låda borde inte vara något problem.


Skatten spelar ju inte så stor roll, den varierar ju inte så mycket. I alla fall om vi snackar vanlig bensinare och inte någon diesel. Nej ska inte ha LB-reg på bilen...


Tror diesel skatten äter upp mellanskillnaden på en a4/passat 1,9 tdi och din v70.. vad drar din v70 ? jag har en 2,4T 02a och den kanske drar 0,75-0,8 blandad körning. Och det anser jag är helt ok! min förra s60 2,4T drog 0,68-0,72 på långkörning, den hade 314hk. blandad 0,82


jo skatten är saftig.. på min merca ficka jag ge 7150:- /år beror hur långt man kör osv.. TS har ej skrivit om mil..


Har också en V70 2.4t, och den drar verkligen inte 0.75-0.8 i blandad körning. Visst kanske den drar 0.7 om man ligger och pressar på motorvägen med ett ägg under foten. I stadskörning är det ju lätt över 1l/milen. Ganska stor och tung bil och tycker den är slö. Och då kan jag lika gärna ha en lite mindre och snålare bil.






Min är ju chippad, så den drar mindre på lång/blandad körning än original.


Om du ska ha en Toyota Avensis i den prisklassen och vill att den ska vara så billig så möjligt, så försök gärna att få tag i den med VVT-i , det är alltså motorn som intelligent kan styra sina egna ventiltider. Den har följande effekter och motorstorlekar: 1.6-litre VVT-i 3ZZ-FE 81 kW (109 hp) 1.8-litre VVT-i 1ZZ-FE 95 kW (127 hp) 2.0-litre D4 VVT-i 1AZ-FSE 110 kW (148 hp) Alla bensin, då diesel inte lönar sig före 2005.


1,9tdi kostar ca 5000 i skatt


http://www.blocket.se/ostergotland/Opel . =7&w=3 riktigt bra exempel, du får inte mycket mer bil för pengarna där, har själv haft flera såna aldrig svikit mig går billigt helt ok med utrustning billig försäkring osv.


Ahh ok då vet jag. Kanske ska välja bort årsmodellerna 98-00 då. Dom har ju kamrem och de vore skönt att ha en VVT-i med kamkedja. Tyvärr går ju priset upp lite, den enda jag hittade i Göteborg var denna: http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_a . 15&w=2


Fyller på med länk till förbrukningsuppgifter. http://www.cars-data.com/en/toyota-aven . -2000/2593 En fördel till med VVT-i är att dessa har kamkedja. Vissa av dessa motorer hade problem med att topplocksskruvarna lossnade, detta är åtgärdat då bilarna nu rullat så pass länge att skulle det inträffa så har det redan gjort det. Du kan utan tvekan åka billigt och tryggt i en Avensis, jag har själv ägt flertalet Toylådor och även Avensis 1.8 Automat utav den aktuella modellen, klockrent bekymmersfritt transportmedel med bra komfort och utrymmen. Svaga punkter: Rost.......hm, nämnde jag rost? Annars är det inga typiska modellspecifika fel på dom utan kvaliten är på svedvanligt Toyotamanér hög. Automaten har högre utväxling vilket gör den mindre varvig på landsväg.


Låter ju bra. 7,3 för 1.6, 7,6 för 1.8 och 7.8 för 2.0. Frågan är ju om det verkligen skiljer sig något i verkligheten.


Ja 1.6 liters motorn ska uträknat varva 3.450 rpm vid 120 km/h och 2.0 liters motorn ska varva 3.350 rpm (manuell växellåda) Skillnaden är såpass liten så att du kommer alltid vinna på den lila motorn, även vid landsvägskörning. Såg också att automatversionerna har högre utväxling, 3.000 rpm vid 120 km/h för 1.8 respektive 2.900 rpm för 2.0 liters motorn. Däremot kommer den ändå dra mer bränsle pga av ökade förluster i drivlinan. (i automatlådan) Så satsa på en manuell 1.6 med VVT-i om du vill köra så billigt som möjligt.


Opeln finns i 1.6 ochså som går billigare, sen finns de en mindre "kombi" som heter Astra den finns på 1.6 och 1.4


Skoda fabia 1.2 htp / 1.4 motor . Finns i kombi modell. Hade en skoda fabia 1.2 htp. Halvkombi. Aldrig några som helst problem med. Det enda jag fick byta under min tid var slitage grejer. Vid långkörning runt 90km/h låg den i 0.45 l/m annars runt 0.55l/m Billig i inköp och delarna var inte så farligt dyra. Standard utrustade så inte så mycket kul elektronik eller sådan som kan gå sönder.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka