Köpråd: Audi A3 2,0 tdi -07

En tjejkompis är på jakt efter en bil och har hittat en Audi A3 SB 2,0 tid 140hk -07 som rullat 11700 mil. Råd och tips på vad man bör titta efter mottages gärna. Kamrem borde väl vara på g att byta? Har för mig att det är 12000 mil intervall på dessa?



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A3 2,0 tdi -07



Är det DSG lådan på den? Den är lite suspekt men jag vet inte om det berör alla årsmodeller och typer av DSG lådor dock. /Göran


Nej, det är manuell låda. Ja. DSG lådorna har väl varit en rätt så stor källa till problem.


Dessa bilar har även list som samlar rost dock så syns det inte förrän listen plockas bort. Gäller den list som sitter på dörrarna Finns massor med importvrak så passa dig för dom Lyssnar efter missljud med kopplingen uppe och friläge. Varva även till 2-3000 varv. Vid vibrationer samt en del missljud så är det dags för svänghjulsbyte. Missljuden kan du höra på tomgång. Kan även vara urtrampningslagret men det låter oftast vid belastning handbromsen ska ta bra. Handbromsen sitter inbyggd i oken och är självjusterande. Ifall det inte fungerar så får man ofta byta oken då detta kärvar (3000:- /par) Kamrem,spännrulle,vattenpump byts vid 12000 mil eller 5 år (det som kommer först)


Mycket bra info Jocke. Tackar! Ska kolla upp dessa saker.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka