Köpråd ang bmw e46

Hejsan!! är på jakt efter en bmw e46 men har hört jättedåliga kommentarer om facelift motornerna. alltså n42b20 osv.. ska man helst akta sig för dom eller är det m43 motorerna som gäller?? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd ang bmw e46



Ja skulle säga undvik allt annat än 6 i en bmw främst för att fyrorna i bmw har vart sämre än sexorna sen ska en bmw ha en sexa minst för o va en bmw men de är min åsikt


behöver en fram och tillbaks bil som drar väldigt lite samt är bekväm, tycker att e46 är snygga men vet inte om man ska satsa på facelift eller köra på dom som är innan face. tycker att fyrorna låter gott endå och behöver inte vara 6 cylinder.


Ja om du ska ha en fyra ändå så bör väl m43 vara relativt smärtfri av va man förstått för o va en fyra då


Jag håller inte med utan tycker att N42 är värd att satsa på men det är en motor som definitivt haft sina problem det är riktigt, men det går att ordna vilket kedjans spännare är ett bra exempel på. Från början var den klent dimensionerad vilket förde med sig en liten risk för att kedjan hoppade ett par kuggar under påfrestning. Men så länge motorn inte har havererat är det bara och byta ut den befintliga delen mot en uppdaterad för att undvika problemet. Den uppdaterade konstruktionen har suttit på N42´s efterträdare i närmre tio år utan problem och har du tur är den redan utbytt av föregående ägare. Det går att kontrollera utan att montera isär motorn eftersom den uppdaterade delen inte ser likadan ut som den äldre gör. N42 har ett sämre rykte än den förtjänar och en motor som skötts korrekt är inget dumt köp. Sedan får man se till fördelarna som har funnits där hela tiden i form av till exempel en väldigt låg förbrukning, den sexcylindriga bensinmotorn dricker klart mer bränsle och även BMW´s dieselmotorer får en bra match. En 320d dricker ungefär 1dl/mil mindre än 318i men väg det mot den högre skatten, högre servicekostnader och den högre risken för att behöva byta dyra slitdelar som t.ex en turbo och systemet kring den på en turbodiesel. Man får köra väldigt mycket för att en 320d skall löna sig i längden. Sedan tycker jag personligen att BMW´s motorer med fyra cylindrar och Valvetronic är helt ok att leva med. Den kräver som sagt inte mycket bränsle, har en väldigt diskret gång och levererar en trevlig effektkurva för vardagskörning. Det är inte den roligaste motorn BMW gjort men den drar gärna mot högre varv och man kan absolut ha roligt med den, en sexa är dock alltid en sexa särskilt under en huv med ett BMW-emblem på!


wow låter bra;) väntade faktiskt på att du skulle svara. känndes nästan som att alla från usa snackar väldigt mycket illa om just n42 alltså 316 och 318. men det verkar som att motorerna är pigga och endå snåla. spelar det någon roll om jag väljer en 316 över en 318? ser på många sidar att en facelift 316-318 ska fixa en förbrukning på runt 0,6 landsväg är det märkbar skillnad mellan förbrukning och kraft? jag har ju en chans att skaffa en 316 som är facelift som jag kollar på dom här dagarna.


Nu hänger jag inte med eftersom en E46 med fyra cylindrar aldrig såldes i USA. 320i och 323i med sex cylindrar var tillgänglig i Kanada och 323i fanns även den ett kort tag i USA som Coupé, men annars var det 325i och uppåt som var aktuella så amerikanarna kan inte ha mycket erfarenhet av N42 om ens någon(?). 316i med Valvetronic är på 1.8L volym mot 318i som har två liter och visst är 18i märkbart piggare men skillnaden är inte stor och 16i är ok. Vad är det för årsmodell på den 316i du är spekulant på? Från och med 2004 sitter det en N46B18 under huven istället och i så fall behöver du inte oroa dig över barnsjukdomarna på N42 längre.


kan ha varit brittiska forum isf jag läste all negativt. den jag kollar på är en från 2002 med n42 motor. därför är jag lite nojig över vad jag ska välja. har för övrigt redan provkört e46 utan facelift, det var en från 2000- 316 som kändes helt ok. är mest orolig över n42 modellerna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka