Köpråd: E36 BMW 318i eller Porsche 924 som vinterbusbil!

Hej! Har fått ett val bland 2 vinterbusbilar! Valen står mellan dessa: - BMW 318i E36 med M43 motorn. - Porsche 924. BMWen har en nybytt topplockspackning. Porschen har en massa nybytta delar men kan vara tjurig att starta ibland. Båda har bakhjulsdrift Båda har likvärdiga hästkrafter runt 110-120hästar. Vad hade ni valt?



Svar på inlägget: Köpråd: E36 BMW 318i eller Porsche 924 som vinterbusbil!



Vill du ha lätt med delar samt delar till hyfsade priser och vill ha någotlunda komfort är BMW det klara valet. Kan du leva med svårighet med delar samt dyrare delar och vill istället ha sportighet så ta Porschen. 924 påstås vara en väldigt välbalanserad bil.


Jo sådär brukar många resonera! Mycket delar eller chansa på 924an är mera sportig och unik! Det gäller ju att porschen är hyffsat fungerande och inte behöver reparation direkt!


Motormässigt kommer det nog inte vara några bekymmer att fixa delar då motorn är en gammal Audimotor. Problemen kan dock uppstå om du råkar köra in i något. Men om jag vore du skulle jag ändå satsa på 924:an, man får passa på medan de ändå finns kvar


Jo motorn finns det ju säkert mycket delar till. 924orna kommer snart att försvinna efter att de har passerat en generation ungdomar som buskör dom haha. Får kanske passa på som du säger!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka