Köpråd Opel Astra (2010)

Var och provkörde en Opel Astra från 2010, bilen gick bra och var trevlig förutom att det lös att den ville byta olja, återförsäljaren sade att det inte var någon fara utan att jag kunde testa bilen på en kortare tur. Bilen skall på Service (egentligen var det 12 månader sedan i september, men den har stått hos dem ett tag). Är det pga service som den varningsymbolen kom upp? Eller är det något som gör att jag bör undvika att köpa den? De säljer inte bilen utan att ha haft den på servicen. Nåväl ringer det några varningsklockor här pga eller är det bara köpa? Rent prismässigt ligger den inte speciellt billigt, 140.000 och då gick han ner 5.000 mot vad det hade ute den för. Enligt bilpriser.se bör den ligga runt 135.000 så det skvallrar ju inget om något "fel" där iaf



Svar på inlägget: Köpråd Opel Astra (2010)



Hur fick du till dig meddelandet? Stod det på en display eller lös lampan? Nu vet jag inte hur det är på Oplar, men om "oljelampan" lyser i instrumentpanelen så betyder ju det att oljenivån är låg (och då ska man absolut inte köra bilen!). Om bilen skulle behöva service, hade det nog funnits en lampa/meddelande om detta specifikt.


Stod på en display att den ville ha bytt olja. Det var där när Färddatorn visar information Den kom dock upp i rätt temperatur osv.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka