Köpråd: billig bil för småbarnsfamilj, 500-1000 mil/år

Som rubriken antyder: - fokus på låg totalkostnad - max 70 000 kr i inköpspris - kommer inte att köra dagligen, så 500-1000 mil/år - ska fungera med 1 småbarn (säkerhet, barnstol, barnvagn) - vi är båda rätt långa (191 / 182 cm) - kan ta hjälp av min händiga familj för reparationer Mina tankar så här långt har varit en Skoda Fabia kombi eller Octavia, 5-8 år gammal med max 10 000 mil, men jag tar gärna emot andra tips eller synpunkter. Stort tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: billig bil för småbarnsfamilj, 500-1000 mil/år



http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Fo . 11&w=1 Ford Focus, låg skatt och nyare vilket betyder säkrare bil! Mer lastutrymme än en V50 (Samma bil) samt kamkedja som inte behöver bytas. Finns även möjlighet att koppla ur airbagen på passagerarstolen när barnet vuxit till sig (Även om det är säkrare att sitta bak) Det ända man behöver tänka på är att om man tankar från bensin till etanol så måste bilen köras ca en mil först innan man stänger av den. Annars blir bränsleanpassningen fel och bilen kommer börja gå dåligt. Sitter helt okej i en Focus fast jag har långa ben och är 193. Edit: Ger lite Cred åt Bilförmedlingen..hjälpte mig med köpet utav min första "riktiga" bil och blev väl bemött.


Problemet med Ford Focus och småbarn är att det blir väldigt trångt för barnets ben när man byter från babyskydd till bilbarnstol. Vi kunde tyvärr inte ha kvar vår Focus på grund av det och att det blev för lite lastutrymme med barnvagn etc. Annars är det en härlig bil vad gäller ekonomi. Vi köpte en Saab 9-5 istället, men det blev bara problem. Slutade med en Toyota Corolla -98 för 12000:- som vi är väldigt nöjda med.


Inte säkert att mindre bilar som Focus/V50 sväljer en barnvagn om ni nu ska ha in det. Kolla detta först! Inte kul att montera ner vagnen i atomer för att stänga luckan... Haft samma problem. Som familjebil rekommenderar jag automatlåda. Ungar brukar ta fokus från körningen och då har man ett moment mindre att tänka på plus att man kan gulla lite med killen/tjejen under färd för en lugn resa... Stirra dig inte blind på max 10k mil. Ofta ska man byta kamrem vid 12k mil. Dyrt. Om bilen har gått lite längre är det längre körningar. En bil mår bra av det. Tjejens bil hade gått 5000 mil på 8 år. Den lät som en traktor och motorn var slut enligt M-test... Den såldes dyrt till en familj som trodde att "mindre mil är bra"


Det här är inte så lätt som det verkar egentligen, eller tja, allt beror på hur kräsen man är gällande saker och bilintresse/kunnande. Ska jag vara ärlig så skulle jag tipsa om en V70 -02 där i kring. Ägande kostnaderna är faktiskt lägre än man tror, utbudet är enormt, visste de drar lite kring 0.8, men faktum är att den största egenskapen för en barnfamilj är; utrymme. TRO MIG. Jag själv, och andra i min närhet med barn har köpt bilar som man helt enkelt "växt ur ", det största problemet är barnvagn, den tar plats, visst man kan hålla på och skruva bort hjul när den ska in/ut (något som man tillslut svär åt, speciellt i vintertider) (tro mig många jag känner har valt sedan bilar, mindre kombin där de envisats med att hålla på och palta med barnvagnen, total idioti) Iaf när väl barnvagnen är på plats, och ni råkar åka och handla så.. ja vart fan ska matkassarna pressas in?! MMmm då står man där och svär över att biljäveln är för liten. PLATS är A och O som barn familj, och vem fan vet, tiden går och snart står ni där med en till på g.. "dags att leta större bil.." härligt. Jag har alltid varit V70 motståndare, men det är ingen idé att försöka lura sig själv, den är praktisk och fungerar att frakta arslet med, när man får kids blir vissa saker prio 2, en bil behöver man för att frakta sig med hit och dit. OCH få med sig allt.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka