Köpråd: Driftsäker bil med körglädje för 50 000kr

Har börjat knega ett par mil utanför staden och är i akut behov av en bil, så jag tänkte kika ifall man kunde få någon hjälp här att hitta en pigg rackare. Tyvärr så måste den kunna användas dagligen för att pendla ca 10mil om dagen, så den måste vara någorlunda driftsäker och inte bryta ihop på E20 efter tre veckor Problemet är att jag älskar att köra bil och skulle inte kunna tänka mig gå upp på morgonen för att sätta mig i en slö bil och trängas med folk på motorvägen. Min budget är 50 000kr som jag har sparat ihop här nu. RWD, AWD vore självklart roligast, men FWD är inte uteslutet. Körglädje, det ska hända något när man trycker på gasen, helst ska den avge något trevligt ljud och inte bara tråka iväg som min farmors Polo. Folk skriker E55 AMG när man nämner dessa saker, men det finns nog ingen chans att man har råd att pendla och betala service för ett sådant monster. Bor i Södermanland och är i akut behov av en bil, så alla tips med annonser härifrån tackas med en pilsner.



Svar på inlägget: Köpråd: Driftsäker bil med körglädje för 50 000kr



Kan ju alltid kolla på BMW, kanske 540? eller liknande, ligger inte så farligt högt i förbrukningen :>


Jag skulle rekomendera att kolla på Bmw 528i E39. (Kanske större maskin, men 528an har jag erfarenhet utav) Jag vet inte om jag hade jävligt tur med min men den höll för att plågas ordentligt. Sen mer fördelar: Billig att äga Billig i drift Går bra för att ha 193hk Väldigt bekväm att åka i. (även långa sträckor) Drar minimalt med bensin. (både motorväg, stadskörning och svinkörning) Känns betydligt mindre att köra än vad den är Får troligtvis en för mindre än din budget - pengar över till godis till bilen Skulle rekomendera en sådan.


Jaguar X-Type! AWD, 3.0l V6, 231hk Driftsäker och relativt billig att underhålla. Om det är något mer du vill veta om modellen så är det bara att fråga!


Säger samma sam men går ner till en E46 328 istället för en 5-serie


Fabia rs 06-07. Bästa bil jag ägt o förbannat kul med lite programvara. Inte många dieslar som gör 0-100 på 6.2sek och 80-120 på 4:an på 4.3sek.


M3 E36 3.0 med lite prut ska gå att få för 50k nu på hösten. Kul att köra och vettiga bränslekostander.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka