Köpråd : Billig momentnyckel

Tjenare! Tänkte införskaffa mig en momentnyckel att ha i garaget då det är jävligt bra att ha. Särskilt när jag nu ska renovera motorn på hojen. Förut köpte vi en billig på Jula för typ 3-400kr men den jäveln fattar man ju inte ens hur man ställer in och var krånglig. Så den används inte pga det. Man ska inte behöva ha gått på högskolan eller nått för att förstå hur man ställer in en momentnyckel Momenten jag kommer dra är nog 20/30-120Nm ungefär. Vilka momentnycklar rekommenderar ni då? Jag vill helst ha en billig modell och inte en för typ 5000kr.



Svar på inlägget: Köpråd : Billig momentnyckel



biltemas har funkat primar för mig å dom i mitt garage som använt den tror den ligger runt 500kr


Har du kollat på Feltema, dom har några att välja på. Eller Tools kanske har. /Benny


http://biltema.se/sv/Verktyg/Handverkty . kel-10241/ Den för 499kr med 10-års garanti tycker jag fungerar bra.


du snurrar bara på skaftet för att få det önskade momentet enligt tabellen på nyckeln.. inte så krånligt


Köpte min på biltema runt 2006, då var Kamaza's, Julas och Biltemas samma grejer. Funkade bra då, ej använt den nu på ett tag men minns att dra under 50nm med den var den inte alls så bra på. Fast ett större verktyg brukar ju vara svårare med fin motorik så.


Köpte 4st på biltema som ingen av dom drog inställt moment. Använd ej på kritiska delar!


Den första funkar inte, man köper en till som inte funkar så man köper en tredje som inte funkar, man köper en fjärde som inte funkar. Varför ger man inte upp efter ex.vis den andra och köper nån annanstans istället. Eller har man sån övertro på Feltema? /Benny


om du ska renovera en motor så hade inte jag använt en billig.... då hade jag hellre åkt å lånat en dyr å kalibrerad nyckel. att dra vevstaks bultar till "nästan" rätt moment kan bli kostsamma haverier när bultarna släpper.


..inte du som drog fel då? ** Jag har kört med motsvarande denna i några år: http://www.jula.se/momentnyckelsats-41-210-nm-033995 Tycker den verkar funka bra, men inte jämfört med någon annan nyckel eller lämnat på kalibrering. Endast testat mot en momentstav och det verkade vara "ungefär lika" draget Bild:



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka