Köpråd - Opel Corsa 1,3 CDTI ecoFLEX

Hej! Planerar köpa en liten dieselbil i pendlingssyfte (ca. 12mil/dag) och sitter nu fullständigt borttappad i djungeln som är bilmarknaden. Har tittat mycket på ovannämnda Corsa, den verkar lagom i pris/försäkring/skatt osv. litet medkörda för samma peng man får en äldre VAG med 100tkm till på klockan. Är jag helt ute och cyklar med denna bil? Krocksäkerhet är inte ett problem eftersom min mamma har sagt att jag inte får krocka. min huvudsakliga frågor är väl: *driftsäkerhet, är detta en pålitlig bil? är från föräldrarna programmerad att inte lita på opel.. *bränsleförbrukning vid högre hastigheter, 1.3l låter väldigt lite, kan någon upplysa mej om hur den fungerar i 110? Om den måste köra på ladd helatiden torde ju förbrukningen gå upp? (*om detta är en värdelös bil, vad ska man köpa istället? Har kikat endel på Ibizor Fabior samt olika små Fiat) Tacksam för snälla lättförstådda svar



Svar på inlägget: Köpråd - Opel Corsa 1,3 CDTI ecoFLEX



pendlar själv med Suzuki alto snittar 0,5 bensinare


Hej och välkommen hit. Jag tror allas våra mammor någon gång har sagt åt oss att vi inte får krocka, dessvärre lyssnar vi dåligt/glömmer fort. Nåväl, en Corsa är inte en dålig bil, liten smidig och billig. Du anger inte vilken budget det handlar om? Jag föreslår (som inte så sällan) Toyota Corolla/Auris diesel, om du promt ska köra diesel. En bensinbil som inte heller är törstig samt större och förmodligen säkrare än en Corsa (om nu mammas förbud råkar förbigås) en Prius, kör min lätt under 0.5l/10km, rätt trevligt dessutom med automat, farthållare samt klima.


Tack för snabba svar prisklassen är ca 80-100k i era pengar räknat Letade efter en Auris men det finns inte några i lagom prisklass till salu här just nu, flera stycken men lite för nya och dyra.. corolla och prius har jag svurit att aldrig köpa, corolla måste väl va den mest fantasilösa bilen att köpa


Men ack vad bra dessa fantasilösa Toylådor oftast fungerar Corsan anser jag vara en bättre bil än VW-produkterna. FIAT hade du kikat lite åt, jag har bara goda erfarenheter av märket, en Punto skulle nog inte heller vara ett dumt köp.


Har kollat in Stilo och Bravo - pga den rejält större motorn, Stilon är ju asbillig och säkert rätt kul att köra. om det kommer ner till motorn så väljer jag hellre opeln i 1.3klassen


Någon som känner till vad det sitter för växellåda i bilarna? 6växlar skulle vara nice sådär för att plocka ner varven på jorden


http://www.blocket.se/halland/Opel_Cors . amp;last=1 denna verkar vara 6 växlad, dock går de upp i pris.


Tack! tyvärr måste man ta i beaktande att jag är bosatt i finland, så det är fråga om en 07-08 i denhär prisklassen.. verkar vara svårt att hitta info om växellådor - inte ens wikipedia har svaren ;(


Är själv inne på exakt den där bilen, och har provkört några och gillar den skarpt. visst den är väldigt seg med sina 75hk men inget som är förvånande direkt. Men på dem senare årsmodellerna så finns det motorn med 95hk. Som jag dock inte har kört. Men som lär vara piggare. Dem bilarna jag provade var 5-växlade tror inte dem finns med 6-växlar (diesel), dock inte helt hundra på det. Sedan så är förbrukningen väldigt låg samt årsskatten. sedan kamkedja så det är ju en riktig sparbössa. Bilen isig kändes välbyggd för att vara en småbil bättre än dem Peugeoter jag kört 207,307. Dem felen som jag har läst om på ett Opelforum, som dock lär vara åtgärdade. Som jag har förstått det är vevhusventilation och topplockspackningen. test http://www.teknikensvarld.se/2010/03/18 . i-ecoflex/ http://www.gp.se/motor/tester/1.330165- . ti-ecoflex http://www.automotorsport.se/bilar/opel-corsa http://www.vibilagare.se/test/rost/rost . 2006-11834 angående fel http://www.vibilagare.se/nyheter/opel-c . otorer-968 http://www.opelsportclub.com/forums/sho . mp;t=50072 Sedan kan du ju kika på Skoda Fabia GreenLine. vw polo, golf och liknande bilklasser.






Tack för era svar! Ska provköra ett par bilar nu i veckan, en Opel Corsa - en Fiat Stilo (billig!)- en Seat Ibiza - en VW Polo samt en Skoda Fabia. Så får vi hoppas jag gör rätt besult..!


Provkörde en sån Corsa i tisdags. Tyckte det var en trevlig bil utan tvekan, dock var just den bilen jag körde något dyr, plus att den hade lite för lite utrustning för min smak. Hittar jag en välutrustad Corsa i rätt prisklass så köper jag den utan tvekan. Den drar lite, var hyfsat bekväm, gick rätt ok(finns ju trimboxar också) för hur liten motorn är och sådär. Helt klart en bil att kolla extra på. En sak som inte var så himla förtroendeingivande var dock att bältet var slitet, trots att bilen gått ungefär 4000 mil bara. Fråga om turbon blivit bytt och om man byggt om vevhusventilationen. Uppenbarligen är det de enda någorlunda vanliga felen som finns vad jag lyckats hitta.


Grannen har en Corsa Diesel. Ganska nyköpt, motorlampan började lysa kort efter köpet. Verkstaden har lagt ca 50h felsökning och bytt massvis med delar för att släcka lampan. Verkar vara en pålitlig bil.......


likt förbannat min brors bmw 528 gjorde.. pålitlig bil baserat på en (1) alltså.. nej så går de inte jag har haft en och känner flera som har corsa och de har inte varit mer problem än någon annan bil, mest slitdelar.. jag rekommenderar corsa!


Har hyrt en sådan bil (5-växlad) och förbrukningen på landsväg/motorväg var inte så jätteimponerande tyckte jag. 0,47 landade den på vilket är över deklarerat för blandad körning. Kan tänka mig att den drar mindre om man kör sakta med den kring stan osv. Varvtalet låg ganska högt i 110 för att vara en diesel 2600varv ungefär. Onödigt mycket vrid tillgängligt på gasen på högsta växeln.


Man ska också komma ihåg att dieselbilar drar lite mer när de är nya. Nu vet jag inte hur ny din hyrbil var men det är värt att tänka på iaf. Dessutom drar i princip alla bilar lite mer i verkligheten än den deklarerade körningen. Detta eftersom det är en standardiserad körcykel som används och biltillverkarna specialanpassar bilarna för låg förbrukning på just den cykeln. Med det sagt: Kör du exakt som i körcykeln(med rätt däcktryck, luftfuktighet och temperatur osv), så drar bilen som det är deklarerat.


Jag ska tillägga att 320dA:n jag kör nu ligger på deklarerad förbrukning ungefär och strax under det på motorväg 0,47-0,5. Landsväg så drar den som deklarerad landsväg 0,44. Samma med många tidigare bilar jag haft. Men denna som skulle dra 0,43 blandat och typ 0,37 landsväg. Drar istället 0,47 landsväg/motorväg om man håller 100 som ett medel i marchfart. Därav att jag inte blev så imponerad även om det är en låg siffra allmänt. Den var inte helt ny bilen heller. Min slutsats är att för små bilar som är lite högbyggda så drar förbrukningen iväg ordentligt när hastigheten ökar till motorvägsfart.


Har haft en Seat Ibiza 1.2Tsi 105hk 170nm (Bensin) Pendlade Linköping-Stockholm och låg på ca 0.55-0.6 i 110. Mycket trevlig bil faktiskt, ångrar att jag sålde den... Tittade själv på en Corsa men den gick bort pga bullret och den tråkiga motorn.


Kika gärna in Ford Fiesta från 2009 också..väldigt trevlig bil finns med diesel och bensin Kör själv bensin 1.25 och den går snålt vid pendling inga problem att köra mellan 0.5-0.6 och dieseln lär inte vara sämre om man säger så. trevlig bil och överlag väldigt billig att äga


Blev ingen affär, köpet är inte så akut att jag går med på att bli lurad Vet om en desperat säljare på en Fiat Bravo 1,9tdi, 120hk.. 2008, med ca 9000 på klockan, regelbundet servad och landsvägskörd Tankar om den?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka