Köpråd SUV

Hej! En tjej kompis har problem med sin Saab hela tiden och som kostar på, nu orkar hon inte längre och vill ha en suv och frågade mig lite om tips och info. Hon kör ganska hårt, hon kan inte så mycket om bilar utan bara kör tills de hörs något, bor in i landet med grusväg som kan ha ganska många små/stora påtthål. Hon behöver en bil som håller. Toyota RAV4 Skoda Yeti skoda SCOUT Nissan Qashqai Mitsubishi Outlander Honda CR-V SX4 Grand Vitara, BMW X3 årsmodell -06 fram Jag tror att hon gillade Rav4 mest pga att de är Toyota som knappt går sönder och att en jobbarkompis har en! Outlander, RAV4 och CR-V kanske är lite för stor eller??? Hon är inte så lång och hon behöver ingen Diesel. budget 130 max, tror jag. eller vad tror ni? Kom gärna tips och info.



Svar på inlägget: Köpråd SUV



RAV4 Cr-V Vitara Lägger till ett förslag utöver din lista:Subaru Forester Dessa hade jag tittat närmare på, ofta "skottsäkra" och enkla att underhålla, bra för dig som då slipper skruva


ja absolut, de är viktigt! som jag sa hon gillade, RAV4 men är inte den kanske lite för stor, en kompis till mig har Skoda Yeti, som enligt mig kanske skulle passa för henne, inte så stor utan lagom, eller luras man av bilder att Rav4, Cr-V och Vitara är mycket större...... så Nissan Qashqai, Mitsubishi Outlander är inget att ha om dom inte tillräckligt skottsäkra" och enkla att underhålla, som RAV4, Cr-V, Forester.... Vitara såg tråkigt ut insidan och utsidan enligt henne.... Kom gärna med fler tips och info, ju mer desto bättre!


RAV4 mått Length: 4395 mm. Width: 1815 mm. Height: 1720 mm. Wheelbase: 2560 mm. Front track: 1560 mm. Rear track: 1560 mm. Snömannen från Skoda:Length: 4223 mm Width: 1793 mm Height: 1691 mm Wheelbase: 2578 mm Front track: 1541 mm Rear track: 1537 mm Så ngt större är Toylådan, det stämmer, men inte så mkt som man kanske skulle tro. Det är säkert inga större fel på Qashqai och Outlander, jag har erfarenhet av de jag rekommenerade, därav mitt råd.


Jag tittade själv efter en stadsjeep för snart fyra år sedan och prövade då bland annat på de modellerna ni tittar efter och köpte till slut en BMW X3. Det är en bil jag kan rekommendera skarpt eftersom de håller väldigt väl och är relativt billiga i drift på punkterna skatt, förbrukning och underhåll med tanke på att det är en SUV. Försäkringen kan dock bli ett steg högre jämfört med övriga modeller som premien ofta blir på en BMW, och X3 är minst en storlek större i sammanhanget. Toyota RAV-4 är en bra bil men i mina ögon lider den av samma problem som även bland annat CR-V, Vitara och Outlander har de sticker inte ut ett dugg i sammanhanget på både gott och ont. De är inte dåliga på någonting men de är inte heller bäst i något sammanhang; de sticker inte ut genom att vara roligast, ha någon särskild karaktär, vara det mest praktiska valet eller något liknande utan är bara en stadsjeep modell 1A punkt slut. -Nissan Juke sticker t.ex ut genom att ha en väldigt speciell design och en stor dos karaktär. -BMW X3 sticker ut genom sin körglädje och genom att kännas ett steg mer genomtänkt, bättre byggd och genom att ha lite högre nivå på materialen i bilen. Jag tror däremot inte att X3 är den modellen hon söker? Jag hade rekommenderat en närmre titt på Skoda Yeti den modellen imponerade starkt på mig. Den har väldigt smidiga mått och en utmärkt överblick med sin höga sittposition och stora glasytor, den har ett rejält och mycket genomtänkt bagage, den är stadig att köra och känns som gjuten i vägen nästan i klass med Audi´s modeller och den klarar av dålig väg, terräng eller tyngre släp med bravur. Så länge hon undviker den minsta motorn oavsett växellåda, och speciellt den minsta motorn med automatlåda, så dras inte Yeti med några direkta svagheter. Lacksläpp på dörrarna kan förekomma på tidiga exemplar men det är ett garantiärende. Den minsta motorn TSI105 verkar däremot vara en ömtålig motor baserat på antalet problem som drabbar andra VAG-modeller med samma motor, och den automatlåda som finns till lilla motorn med framhjulsdrift är VAG´s DSG7 med torrlameller som även den drabbats av mycket problem. En TSI160 eller TDI110/140/170 är ett bättre val oavsett manuell eller automatlåda. Lycka till med köpet!


Rquired Jag tycker också Skoda Yeti imponerar mig, mycket bil för pengarna enligt mig. Men ska man undvika den minsta motorn den med 105 hk , är den för klen? Den har en liten motor som drar lite eller? Hon ska ha en manuell, ingen automatlåda än! Men håller den med en väg som kan ha många små/stora påtthål. BMW X3 var en av alternativen, har hört att x3 är bra suv, man gjorde en facelift vid 06 tyckte jag hörde, med utsidan, insidan och fyrhjulsdriften mm, men hon är inte så kunnig med bilar, och kör ganska hårt, om något skulle gå sönder så kostar de väl massor av Bmw.


Jag rekomenderar Skoda Yeti helt klar riktig prisvärda och driftsäkra bilar som du får bra mycket bil för pengarna. Problemet med 105hk motorn var att kamkedjorna sträckte sig men på senare bilar är den utbytt också väldigt vanligt att skoda verkstan har bytt ut den till den nya kedja. Den lilla motorn är förvånande pigg för att vara så liten nästa så man måste provköra för att inse att dem duger för dem flesta. Men annars skulle jag ta 160tsi skönt register hela vägen enligt mig. Eller diesel om man är mer förtjust i det dock så skulle ja inte köpa 170hk motorn för som ja har förståt det är den enda skillnaden mellan 140hk motorn och 170hk motorn är att den är strypt i boxen och du kan fixa det med ett chip Sen vill du ha en riktigt cool bil köp en yeti sänk den släng på 19-20 tummare och lacka kofångarna i bilen färg EDIT: Se till att köpa en fyrhjulsdriven alla är inte det och en SUV utan fyrhjulsdrift är helt värdelös enligt mig:)


hade tittat på x3an trevliga bilar enligt mig, att de skulle vara dyrare än något annat att laga är en myt


Nej 105Hk duger i lilla Yeti men den motorn har haft problem på andra plan med bland annat motorns kamkedja. Om man låter bli de långa serviceintervallerna på upp emot 3000mil mellan oljebytena minskar förmodligen risken för problem ordentligt, men hur många av de första ägarna har varit så noggranna med sina motorer? Vad jag vet håller Yeti väl även under hårdare förhållanden och den är populär hos allt från vaktbolag, kommun/landsting, bolag inom skog, telefoni, el och liknande. Just för att den är prisvärd och kan ta sig ut i skogen för att laga en ledning som blåst ner eller liknande. Min mor är engagerad i Hemvärnet och jag brukade följa med dem ibland med hunden för att rasta henne. Många av medlemmarna där körde tidigare bilar som Cherokee, Kingcab, Pajero 3500 och Tahoe privat och ett flertal av dem jobbar inom de yrken jag nämnde ovan. Efter att ha fått en Yeti i jobbet köpte de snart en likadan privat och de tycker väldigt mycket om sina bilar samt är imponerande över hur relativt tuffa förhållanden de trots allt klarar av. Och det finns fler exempel på människor som är nöjda med modellen. Toyota är bra bilar men jag tror inte en RAV-4 håller bättre än en Yeti på dålig väg, tvärt om så är RAV-4 en typisk stadsjeep som varken är skyddad undertill eller är tillräckligt kompetent för att ta sig fram i tuffare förhållanden. Den klarar av det man förväntar sig av en stadsjeep men jag tror att Yeti är mer lämpad för dålig väg och hårdare körning. På BMW X3 kom en facelift till årsmodell 2007 som började att säljas hösten 2006 och den uppdateringen är värd att sikta mot, det syns bäst på utsidan men även interiören och tekniken fick en lätt uppdatering. BMW´s priser på service eller reservdelar är inte högre än hos Skoda eller Toyota och kvalitén på X3 är inte sämre. Men jag tror inte att X3 är rätt bil för henne, den är stor och även om den tar sig fram utmärkt under sämre förhållanden är komforten på dålig väg bristfällig. Den hårda fjädringen gör sig utmärkt i kurvor men det blir lätt stötigt över gropar och hål. Ssmon: TDI 140 och 170 är inte exakt samma motor utan det finns skillnader i allt från karaktär till motorns insprutning, jag föredrar den starkare som är lite villigare att varva eller lite sportigare om man så vill!


Dodge Nitro är ju en trevlig bil också






Tänkte också på den faktiskt. Finns en del lågmilare med V6:an ute nu, hade helt klart kollat in den.


Skoda Yeti (köp utan den sketna gamla DSG lådan som är med torrlamellerna DQ200(DQ250+500 våtlamell) + otroligt slitstark inredning!) RAV4 (Bra och relativt billig att serva, laga osv. Den bara går å går ) Om man nu vill ha lite "nybilskänsla" så håller jag med om att BMW x3 är ett givet val, liiiiite dyr å serva om man inte har någon bra lokal verkstad som man vet inte tar sjuka priser men det är förj-vla härlig bil både att pendla långt men även att dra med. Mycket stabil och körglad (ja beroende på motor m.m) Sen är det ju en BMW


tack för info om Yeti och Rav4, ska prova båda när vi hinner, bortsett från dom, om hon inte skulle hitta rätt bil mm, så tittar vi lite på, Skoda SCOUT, Nissan Qashqai och Mitsubishi Outlander är det något att ha för dom vägar hon kör?


Skit i suv och köp pickis.. Har lånat en Dodge ram 2500 4x4 Hemi -07a i en helg nu och säger bara... köööp. Sjukt fin bil att åka i, tål massa, stark som en tjur och har riktigt fin komfort Ska jag rekommendera suv så är x3an bra med


http://www.blocket.se/blekinge/Opel_Ant . =7&w=3 dom här finns från 60 00 och uppåt , bra bil skön och köra 4WD+Aut 3.2 på 227hk finns även med 2.4


Skoda Octavia Scout (4x4 TDI) 2010-13 har jag på jobbet som körs runt 6000mil+/år och dom körs HÅRT, körs på väldigt dåliga vägar m.m. DSG (DQ250) samt Manuell låda, föredrar manuella pga jobbet blir lättare. DSGn är riktigt trevlig i denna. Minimalt med slitage, det som går Ofta på alla bilarna vi har i parken är k-stagen. På 20.000 mil från 0mil så har bara 1 utav 10 bilar fått lite fler fel och det är oljetempgivare, tryckslang lossna och andra småsaker, typ måndagsexemplar kan jag kalla det. Så det är en ruskigt hållbar bil till ett väldigt bra pris. från sent 2009 tidigt 2010 kom faceliften har jag för mig, så nu ser ju octavian riktigt snygg ut. Bra med plats i fram och lite mindre baksätet, Stort bagageutrymme. Kroken får dra detta.(Från transportstyrelsen) Max släpvagnsvikt, kg: 1600 Max släpvagnsvikt kg, obromsad: 750 Släpvagns maximala totalvikt vid B-behörighet, kg: 1325 Släpvagns maximala totalvikt vid utökad B-behörighet, kg: 2075 Årskatten ligger runt på 3000kr/år, TDI 138hk motorn (Enligt Färddatorn) Blandad körning 0.7l/mil (DSG 0.8l/mil) Landsväg 0.5/mil (0.6l/mil) Om man vill ha tystare i kupén så skall man köpa tystare däck. mycket utav ljudet kommer från däcken som kommer med vid nybilsköpet. Dom är väldigt bullriga. Mer kommer jag inte på, gillar bilen helt enkelt. Om jag hade haft pengarna hade jag själv köpt en Octavia Scout (4x4) pga hållbarheten samt att den känns väldigt stabil på vägen. edit- Jag är 172cm lång, sitter perfekt i bilen. Ser väldigt bra ut i alla rutor och vinklar. Här är bensinarn på 1.8 TSI Manuella lådan Årskatt 1660kr/år Blandad körning: 0.8 L/mil Landsvägskörning: 0.65 L/mil Stadskörning: 1.0 L/mil Från transportstyrelsen, Kroken:Max släpvagnsvikt, kg: 1500 Max släpvagnsvikt kg, obromsad: 650 Släpvagns maximala totalvikt vid B-behörighet, kg: 1355 Släpvagns maximala totalvikt vid utökad B-behörighet, kg: 2105


NU är de klart! för dom som vill veta så blev de en, Toyota Rav4. Det var mellan Suzuki SX4, Grand Vitara, Chevrolet Captiva och Toyota Rav4. Tack alla för info och tips.


härligt bra bil!


Grattis, då kommer inte du skriva några felsökningstrådar gällande din bil


Klart han inte kommer då det inte var han som skulle ha bilen



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka