Köpråd: Trygg och rolig bil (60-80k)

Hej! Nästa vecka ska jag behöva köpa en bil, då jag flyttar pga jobbet till en mindre ort. Blir ingen bmw 335 för mig atm då jag är tveksam över att jag vill ta en lån på 150k+ samt den känns för dyr i drift. Nu är det så att jag är ute efter en rolig, lite ovanlig med samtidigt trygg bil. Jag kommer köra varje månad runt 150 mil. De bilar som jag kollade på nu var :Mitsubishi Lancer 1.8 sportback 2009 (70-80k~) Alfa romeo GT 2.0 2005 (50-60k) Ford focus ST (80k~) Har någon av er efterenhet om de här bilar? Säkert finns några till som kan passa mig, öppen för förslag.



Svar på inlägget: Köpråd: Trygg och rolig bil (60-80k)



Alfa GT.. Noga med kamremsbyte, låter motorn som en diesel och går törstigt samt högljutt så är Variatorn sliten, sitter ihop med kamremsdrevet. Förebyggande syfte så ska oljan helst bytas var 1000 mil. Enstaka spridar problem finns, märks med misständning och ojämnt gång. Samma chassi som Alfa 147 och 156 fast de flesta barnsjukdommarna är borta, dock kvarstår gnekande framvagn när bussningarna på övre länkarmarna torkar. Köpguide: http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_gt_guide.shtml Snittade 0.7-0.8 med min gamla 156a, dock var det Twinspark motorn. Vilket JTSen bygger på (fast med mindre tändstift). Kolla även efter rost i golv, borde inte vara något problem på GTn men det är en känslig punkt som är värd att förhindra.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka