Köpråd; Puma eller 206 GTI?

Hej! Jo, det är min tjej som ska köpa bil, o då har hon fastnat för 2 modeller; Ford Puma och Peugeot 206 GTi. Som jag har fattat det som så är Puman den lite roligare att köra medans 206:an har lite bättre komfort och är starkare på låga varv. Stämmer detta? Hon har en prisgräns på 20.000:-, men kan säkert sträcka sig lite mer om det är en fin en:) Kom gärna med andra förslag om ni vet nån rolig liten bil i den prisklassen:)



Svar på inlägget: Köpråd; Puma eller 206 GTI?



Puman anser jag som väldigt trång. Förvisso är jag 188cm lång. Men herregud vad kul den är att köra. Annars någon honda civic?


Puma: Trång men kul som nämnts. Troligen bättre kvatlitet än pega. 206: Mer användarvänlig och bra med mos i maskin. Elfel mycket vanligt. Även strejkande elfläkt till kylning. Kan gå som en klocka i flera år eller kosta 20 tkr per år för att rulla...


hmm.. ett annat forum tycker 206:an har högra kvalitet.. Får väl provköra båda 2 o se vad hon tycker:) Tack för svar


206an brukar ha problem med glappa spindelleder, och är enligt min menig en ganska plastig och rappligt bil, Gti maskinen är tråkig anser jag, känns inte som 150hk, alldeles för mycket familjebil över den motorn. dock ganska snygga bilar med bra väghållning. Puma kan jag inte uttala mig om.


Det är väl 140 Hk?


136 är det..


Det blev en 206:) Men nu var det ju så att på hemvägen så började det att ryka från avgassystemet, väl hemma så konstaderade vi att det var ett oljeläckage, därav kom det olja på avgassystemet och därför rök det. Nu har den vart uppe på en lift och det var läckage mellan motor och växellåda, var nånting där som skulle behövas bytas. (Har inte hört mer än så än, får ta en närmare titt senare) Men detta skulle då kosta 7000:- hos en Peugeot verkstad, och säljaren är bara villig att betala 3000:-. Så vet nån vad som gäller enligt lag här, har hon rätt att häva köpet, få ersättning, eller har hon inte rätt till nånting när det är en soppas gammal och billig bil?


Det är bara att snällt ta 3000:- och lägga till resten själv. Privat säljare behöver inte ge er en krona och en bilfirma behöver inte lämna någon garanti på en bil under 30.000:- tror jag det är nu? Så det är bara att bita i det sura tyvärr. Men Peugeot verkstad är väl lite onödigt? Det är inget som måste göras på Peugeot. Så leta runt efter någon billigare verkstad istället.


Okej törligt då.. Jo, kanske kan göra det själv också, men hon fråga bara om priset



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka