Köpråd: liten SUV

Mamma letar efter en ny bil, och har bett mig om hjälp. Men det är en sån jäkla djungel så jag känner att jag behöver en del hjälp. Det hon vill ha är en liten SUV, den ska vara relativt billig både att köra och i skatt (jobbigt önskemål då det gäller SUV). Helst också automat. Jag har hittat en Dodge Caliber 1,8 SXT, som passar lite in på vad hon vill ha. Just denna som jag hittade kostade runt 1600 i skatt och drog runt 0,7L/mil. Nån som har erfarenhet om denna? Har ni andra förslag så mata på bara!



Svar på inlägget: Köpråd: liten SUV



Farsan har en Toyota rav4 2002a har jag för mig vet ej hur den ligger i skatt och så men riktigt smidig suv är det iallafall. finns med automat gjorde dom med vet dock ej hur vanligt det är.


Nissan Qashqai, är väldigt populära och riktigt sköna att åka i. Calibern är väldigt tråkig att åka i och väldigt plastig inredning är det också.


Jag provkörde Caliber får några år sedan när jag själv letade efter en SUV och det var inget positivt intryck den gav, snygg och lite vräkigt amerikansk var den i silver med något "krom överallt"-paket men interiören upplevdes bokstavligen talat som ihålig med billig plast överallt. Till och med nackstöden var i naken plast och resten av bilen höll ungefär samma nivå, allt från koppling och växelspak till chassiet och diverse reglage på en helt ny Caliber kändes lika fräscht som på en gammal sliten långmilare. Sedan dess har jag inte kört någon Dodge men håller man koll på diverse bilauktioners sidor dyker det upp både Caliber och övriga modeller ibland, hittills har ingen av dem varit utan fel eller rost så kvalitén verkar inte i topp. Har du koll på ungefär vilken budget din mor har? Det hade gjort det enklare att komma med tips men generellt så är Toyota RAV4, Nissan Qashqai och VW Tiguan populära modeller i den här klassen. Personligen blev jag glad i Skoda Yeti när jag letade runt, ett väldigt smidigt format (4.2m lång) i kombination med ett rejält bagage och skjut/urtagbart baksäte gör den praktisk bland andra fördelar. Jag hamnade däremot till slut i en BMW X3 och det är en vettig bil med högst rimliga driftkostnader, tyvärr så är den trots allt rätt stor och automatlåda förutsätter diesel eller en stor sexa med skatt och förbrukning därefter. Jag kan rekommendera modellen i sig om ni funderat på den, men din mor gör nog rätt i att sikta på något annat. Lycka till!


Tack så hemskt mkt för alla tips och råd! Är väldigt glad över att det inte blev calibern. Det slutade med en Santa fe. Mamma blev blixtkär, tydligen. Hoppas den håller bara.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka