Tips och köpråd angående billjud?

Hejsan! Jag hade tänkt att köpa ett helt nytt ljudsystem men vet inte riktigt hur jag ska driva mina 6/9 i hathyllan med? hade tänkt att köpa 2 st JBL GT65 (högtalare), 2 st JBL GTO938 (högtalare) samt JBL GT52402 + GTO751EZ Paket (2 st 12 tums basar + slutsteg) och även Pioneer DEH-X3500UI (bilstereo). länkar på sidorna där jag tänkte köpa billjudet från http://www.brl.se/ http://www.brc.se/ Så jag undrar om jag ska köpa ett till slutsteg till 6/9 eller om jag måste byta ut mitt 2 kanals slutsteg mot ett 4kanals slutsteg för att driva mina 6/9:or med och mina 2 12 tums basar med? Eller finns det något annat sätt jag kan göra med de grejorna jag tänkte köpa så att mina högtalare/basar levererar bra med ljud? Mvh sebbe



Svar på inlägget: Tips och köpråd angående billjud?



jag skulle till att börja med aldrig ödsla slutstegskraft till att driva 6x9or med, Den kraften gör mera nytta till framsystemet. I alla fall enligt mig som vill ha bästa ljudet där ja sitter Hur du vill göra med steget är lite upp till dig men jag hade kört monoblocket på baslådan och köpt ytterligare ett steg att driva högtalare med.


Tackar så mycket för svaret tycker du jag istället ska köra på detta baspaketet MDS T700+JBL GT5-2402BR Paket ( monoblock + 2 st 12 tums basar) http://www.brc.se/baspaket/mds/mds-t3-j . 2br-paket/ Eller tycker du jag ska köra på något annat monoblock och isf skulle jag uppskatta om du skulle kunna linka ett till mig. För är inte så bra på detta som du nog kan se Mvh sebbe


1, Köp inga 6*9:or alls. 90-talet är slut för länge sen. 2, JBLs billiga serier tycker jag är riktigt jobbiga i längden. Välj ett annat märke. Förslagsvis DLS. 3, 2 stycken 12:or behöver ingen som inte ska tävla i att spela onödigt högt. Köp en av bättre kvalitet istället. 4, Köp en bra huvudenhet på en gång så slipper du byta ut den efter något år. Mest för pengarna i budgetklassen tycker jag att man får om man köper Alpine CDE-178BT. Det skiljer visserligen 2000 kr i pris mot den du tänkt men det skiljer mycket mer än så i kvalitet. 5, Driv framsystemet med tvåkanalssteget och köp ett monoblock alternativt ett bryggbart tvåkanalsteg till basen. Vilket du väljer beror på basens impedans.


Tack för svaret, gör nog som du skrev



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka