Köpråd Audi A5 1,8 vs Audi A5 3,2

Hej! Behöver lite råd från er då jag står i valet mellan 2st A5or. Den ena en 1,8 TFSI och den andra 3,2 FSI. Prisskillnaden är ca 10%, ca 20k, till fördel för 1,8an och 3,2an har en mindre lackskada. Utrustningen är något bättre i 1,8an. Prestandan spelar inte så mycket roll för mig egentligen men jag tänker på andrahandsvärde, driftkostnad och körglädje. Hur mycket mer drar 3,2an och märker man av quattron mycket? Tacksam för råd och tips!



Svar på inlägget: Köpråd Audi A5 1,8 vs Audi A5 3,2



Nu har jag inte kört a5. Men har kört många audi med och utan quattro. Vintertid är quattro guld värd, extrem skillnad i framkomlighet. Sen är det nog solklart att 1.8turbo dricker mindre än 3.2 sugis. Och då gissar jag att 1.8 turbo är med lättsålt pga ekonomin. Googlar du lite lär du hitta förbrukning på respektive motor.


Jaha trodde att 3,2 skulle ba mer lättsåld men det kanske den inte är då..


Spara några månader till och köp en med 2.0tfsi quattro istället. 1.8t ligger långt under de övriga i pris tack vare att de inte har quattro. Vem köper en audi utan quattro? 3.2 har ju fått ruskigt dåliig kritik för kamkedjan osv vilket gör att andrahandsvärdet blir skit på den oxå. Misstänker att du kollat på den röda i täby. Inga roliga skador på den men det går väl iofs att lacka om för en slant. Som sagt, för strax över 200 får du en 2.0tfsi quattro vilket kommer stå sig bättre i pris. Riktigt fin motor i övrigt som dricker vettig mängd soppa samt lagom bra knuff. Lycka till


Stämmer, tack för tipset skall hålla utkik efter en 2.0 tfsi med då.


När man pratar mil vs årsmodell vad väger tyngst? En 08 med 8000mil eller en 10 med 16000mil?


Låga mil är alltid bäst i mitt tycke. Finns säkert dom som resonerar annorlunda. Vad kommer den bil som gått 16000 mil ha gått när du ska sälja den? 20000 kanske? Vd är det dax att byta då? Kamrem? Kedja? Försäkringen täcker inte motorfel eller drivlina på bilar som gått över 10.000 mil, i vissa fall 15000 mil. Oxå en rätt viktig sak i mina ögon



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka