Köpråd: Saab 9-5 kombi aero, gammla eller nya? villket är bäst?

Tjena jag är ny här på garaget o jag behöver ha köpråd till saab 9-5 aero kombi, Ska sälja min gamla bil o köpa mig en sån, men jag vet inte riktigt vad jag ska leta efter på en sån. Visst jag kollar ju på hur många mil den har gått o hur gammal den är o sånt. Men vad det gäller mekaniskt så är jag inte helt säker. Funderar på den gamla modellen, typ en 05a. Men jag har funderat lite på den nya modellen också. O här har jag nu då fastnat. vet inte vilken jag ska välja, vilken som är det bästa valet, vilken som den biligaste i längden. Helst skulle jag nog vilja ha en 05, men det är ju om den är bra eller inte. All hjälp o råd uppskattas väldigt mycket:)



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-5 kombi aero, gammla eller nya? villket är bäst?



Det är väl i princip samma men annan utseende och 10hk mer? rätt mig om jag har fel.


Under -05 kom nya vevhusventilationen från fabrik. Så sen -05 eller nyare är att föredra för att slippa risken med oilsludge som kan leda till dyra motorreparationer. Du ser skillnaden på nya och gamla lättast med att kolla på vevhusvent slangen som går till insugsröret (kobran), stål=gammal, plast=ny. Så finns ett antal med gamla fronten och nya vevhusvent, men en faceliftad borde ju hålla värdet bättre tycket man, är ju modernare och fräschare både på in- och utsidan. Utöver det så gäller samma som på vilken beg bil som helst, kolla över skicket och service noga. En dåligt servad motor kommer inte å hålla i längden. Lystna efter oljud från kamkedjan och kolla så han inte ryker vid kallstart eller när man drar på. Finns nog massa trådar om du använder sökfunktionen, 9-5 är ju en väldigt vanlig bil.


Okej Tack för alla tips Ska se vad jag kan hitta:)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka