(Köpråd) Bmw e34

Det är nu dags för mig att skaffa bil med en månad kvar till körkort. Jag har snöat in mig lite på bmw. Jag har en budget på ca 10 000 och har mest tittat på 525. Men något som får mig att tvivla är storleken. Jag vill ha en rolig bil, dvs att man kan busa lite med den. Är den såpass tung att den inte släpper på torr asfalt? Bör jag titta på något annat? Jag vill ha en rolig men ändå praktisk bil som inte kostar för mycket att underhålla och inte drar för mycket. Jag har inte hunnit köra någon sån än men den verkar passa mina kriterier. Har ni några förslag på vad jag annars bör titta på? Om den nu skulle passa mig, vad bör jag tänka på vid köp?



Svar på inlägget: (Köpråd) Bmw e34



hahah du har inte ens körkort och du planerar att börja leka? http://www.youtube.com/watch?v=RL886qYnrCo Blött men ja.. Skulle aldrig ens tänka på att köpa en bmw för 10.000kr. Enligt mig så är det bara skrot. Hoppas du inte blir av med kortet första veckan eller blir inblandad i en krock.


E36 är ju mindre ifall du tycker e34 är stort. Akta dig bara finns gott om lik i den prisklassen!


Jag vet att jag kommer få en riktig härk för dom pengarna men jag vill ha en bil som jag inte behöver vara rädd om. Vad får man för annat som är praktiskt men man ändå kan ha kul med? Volvo vill jag inte ha, hade en 240 förut. Krockat har jag redan gjort så får väl hoppas jag har haft min dos med otur redan gällande sånt


Nej en 525 E34 kommer inte släppa på torr asfalt utan turbo.


Aja, den duger iallafall för mig. Det blev ändrade planer gällande bil så jag ska bara ha den några månader nu. Är det ingen som känner till vanliga fel för den modellen som man bör tänka på när man ska köpa en?


Glapp i styrsnäckan är väl standard på e34.


Giller E34. Kolla så den inte kan provoceras till att koka bara. Stå på tomgång med avstängd värme och varva lite när du kört den varm.


www.autopower.se is your friend. Sen kan du få fina kas med e34an. Min gick brett i rondeller torrt som blött o den verkade tycka om det.


Hur kollar man det då?






Kolla hur mycket det går att ratta från mittenläget innan framhjulen rör på sig. Du får nog räkna med ett visst glapp om du köper en e34, de nyaste exemplaren är trots allt 17 år gamla. Viss justermån på styrsnäckan finns, och fräscha bussningar i framvagnen ger ju bättre känsla i styrningen.


Klonkande silentblock å diverse bussningar, rostar ungefär överallt också Renoverat kylsystem är ju en fördel men vattenpump kostar inte mycket på Biltema iofs. Försök hitta en med lamelldiff, det gör den bra mycket roligare på vintern och i blöta rondeller.


Hur tar man reda på att det är lamelldiff då? Jag kan verkligen ingenting om sånt här.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka