Köpråd: Andra bil med väghållning ca 50,000kr

Hej alla på garaget vet att det finns många sådana hära trådar och jag har läst igenom många av dem så nu skulle jag vilja ha lite personliga råd jag ska försöka specificera mig så gott jag kan så slipper man kanske klagomål och fler kan få nytta av den.' Som det ligger till nu så har jag en 945ltt ganska svampig och stor bil börjar snart jobba och vill ha en bil att samla till. Det jag tänkt att spendera är ca 50,000kr och mina önskemål är en relativt lätt bil under 1500kg i alla fall spelar ingen roll vilken ända den driver i. vill ej ha en kombi. Får järna va lite drag kan ha från 150 hk som rikt linje bara positivt om det går att uppgradera själv. vill inte ha någon sönder stylad bil utan bara en bil med bra väg egenskaper hyfsat med fart i inte snitt förbrukning över 0,9 hyfsat snygg så man kan få ett cleant utseende. får gärna finnas så man kan köpa lite prylar så man har något att pilla med. vill inte heller att den ska ha gått förjäkla långt gärna under 20k mil så välkomna att ge lite förslag tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: Andra bil med väghållning ca 50,000kr



Hade det varit mina pengar så hade jag lagt dom på en fräsch bmw E30. Dom flesta har nog gått över 20k mil men om du köper en E30 så förutsätter jag att du ska skruva med den och byta motor om det inte redan är gjort. Annars är ju nissan 200 sx en populär bil med väghålling och relativt soppasnål samt pigg. Ifall man tycker dom är snygga:) En skyline ryms ju i din budget annars ifall du inte har något emot att köra högerstyrt.


undviker gärna högerstyrt men har hört att det går hyfsat lätt att lära sig så varför inte ta en titt ialla fall sträcker mig dock inte så långt som till motor byte:) och vill ha en hyfsat driftsäker bil så ös på bara:D


Köp en helt original Bmw 330 då. http://www.blocket.se/simrishamn/BMW_33 . 15&w=3 Ska du ha driftsäkerhet så ska du nog inte ha någon trimmad bil iaf.


Jag mena inte driftsäkerhet i den mån att jag inte tänker röra bilen själv men det är ju som med allting annat att någon stans ska man ju lära sig men behöver ingen värsting bil med 3-4 100 hk utan en bil att lära sig på och ha kul med på vägen och det man känner att man inte rår sig på får man lämna över till någon annan. kikade lite på mindre bilar som fiesta och focus st kanske inte dom fräckaste bilarna men värkar ju som att det är en del körglädje i dom någon som har åsikter om dessa eller liknande bilar goda som onda bara skriv alla förslag är välkomna kika lite på audi a4 1,8t kan det va något att ha finns ju en hel del man kan plocka med själv väghållning osv bra bilar?


Köp större turbo, hårdare fjädring, fixa o trixa lite för 20 lakan då kan du ju ha din volvo istället? Och så har du 200-250 hk?


Han efterfrågade en rolig bil med bra väghållning. Oavsett om det är mer kraft i en gammal Volvo kombi så får du aldrig den 'rätta sportkänslan' som en välbalanserad bil har.


Nej men den blir bra mycket roligare än en fiesta som han pratade om. Fast bra mycket törstigare också...


Förstår dig men det går att göra en 945 rolig också! Har en själv svampig men dock bra drag om jag vill gasa och dessutom skitskön att köra på när det gäller längre sträckor!


BMW 523/525 E39 ex vore något før dej. Dock ær detta ganska tunga bilar man fan så fint de går efter vægen, o dessutom ær de bra driftsækra bilar med snittførbrukning på min 523 ær 0.8, åker du bara landsvæg ligger du på 0.6 - 0.7L/mil.






kul att det är lite folk som engagerar sig i detta. kommer väl alldrig uppnå den körglädjen i min volvo spm i en lättare bil men om jag skulle lägga litte pengar på den blir den bra styv i fjädringen med 60/40 sänkning sen vet jag att det finns stabilisator stag och så att köpa till den hjälper detta något sedan kanske en 19t får man något botten vrid med en sådan eller ska man ta npn av de mindre snurrorna.? kom gärna med fler förslag


Tycker det låter som du letar efter en Toyota MR2 a.. Små, billiga, mycket bra väghållning, driftsäkra, 156hk, gott om tillbehör om du vill bygga om. /Bella.


Själv har jag trevligare styrning i 740n än i BMWn efter lite enkla modifikationer. Men BMWn är givetvis trevligare att snurra med i rondeller, man sitter lägre, bättre grepp, bättre komfort osv osv, men kanske inte riktigt lika "kul" Om det är en bil under 1500kg du söker så ska du nog inte kolla på BMW, tunga bilar är det!


Dom såg ganska trevliga ut faktiskt kika lite mera på dessa


Svårt att hitta en roligare bil för dessa pengar, då får du bra med pengar över också för att modda eller göra annat kul för http://www.blocket.se/blekinge/Honda_ci . =6&w=3 Av Fiesta och Focus ST så tycker jag du ska sikta in dig på Fiestan...Den är snabbare och har en bättre motor som blir billigare att äga i längden,,hade riktigt roligt bakom ratten på min förra Fiesta ST Annars som nån tidigare skrev så är Toyota MR2 ett väldigt bra val...går nog inte att hitta mer "sportbil" än så för den budgeten, mittmotor bakhjulsdrift och väldigt fin väghållning och körglädje,,inga special dyra delar då den delar mycket med Celica


Bmw 3 serien alt nån japansk lite sportigare vagn.


har väl tänkt att göra lite små pyssel med volvon har bränsle chip och 0,8 i ladd ska köpa guldbox tändnings chipp 60/40 sänkning och ha under sommaren och nästa vinter efter som det onekligen är en rolig vinter bil:)


är det nån fart i dem tyckte 523 an va snygg men går den något med 170hk?


M52B25/M52TUB25 på 2,5l har oftast lite mer pulver än vad som anges - ca 170hk på bakhjulen vilket betyder närmare 190hk - går bättre än bilar med liknande vikt/angiven effekt. Tex: http://www.zeperfs.com/duel595-867.htm http://www.zeperfs.com/en/duel595-50.htm http://www.zeperfs.com/en/duel595-2239.htm (<- ganska jämnt där dock) 2,5l sexan innan (M50B25) hade 192hk och efterföljaren M54B25 har 192hk.


såg 528 cupe kan det va något tro borde la flytta på sig med 190hk motor även om den väger en del någon som vet vikt på den med full tank



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka