Köpråd Bmw 520 -04

Tjena alla bilexperter ! Det är så att jag tänkte köpa en bil, en BMW 520 års.2004 Sedan Info om bilen:7800 Mil Automat Navi M-Fälgar 8 ägare nyservad, besiktigad och skattad. Jag har inte kollat på bilen än och kommer att ta med mig en bil mekaniker som kommer att vara med att kolla på bilen. Pris: 117 000:- hos bilfirma vad anser ni om en 520 -04? Mycket slitage, dyr service, något speciellt att tänka på vid köp? Tacksam för svar MVH Fredde



Svar på inlägget: Köpråd Bmw 520 -04



Det är en BMW e60


Jag tycker ju spontant att 7800mil på en 9 år gammal bil luktar mysko, kolla upp det noga. Priset är aningen dyrt, men stämmer milen så är det kanske motiverat.


Ja de är just miltalet jag är rädd, hur kan man kolla upp ifall de har fifflat med miltalet? nån speciell sida eller?


E60 är en bra och pålitlig bil men det finns mycket teknik i modellen så man bör kontrollera att allt fungerar och skall t.ex programvara uppdateras i bilen se till att det görs (eller gjorts) av någon som har rätt kunskap. Fel tekniker kan skapa mer problem med de bilarna än systemet någonsin klarat av på egen hand. Men för de flesta ägarna vållar varken det mekaniska eller elektriska några större problem, begagnatguiden för E60 på www.autopower.se tar dock upp det som förekommit på ett bra vis. Om du köper en 520i så får du den gamla sexan M54 under huven vilket är en beprövad och slitstark motor, frusen vevhusventilation är den enda egentliga nackdelen men tänk så här: Om man sköter service korrekt skall det inte finnas någon sliten olja som drar åt sig bland annat kondens i motorn, utan kondens finns det inget som kan frysa i VHV. Kort och gott byt hellre olja två gånger för mycket än en gång för lite service med 2500-3000mils intervall som på moderna bilar är inte vettigt, service med 1000mils intervall är lite onödigt ofta men en billig försäkring mot problem! M54 kan också förbruka olja men det hänger ihop med ovanstående problem där kolvringarna fastnar på grund av koks, den så kallade WD40-metoden är ett alternativ för att lossa dessa. En sökning ger dig massvis att läsa då det finns gott om ägare av allt från Audi, BMW och SAAB till Toyota/Lexus som använt sig av den, M54 är dock generellt skottsäker och min enda invändning mot en 520i är att motorn är lite klen i en tung femma. En 523i eller 525i ger dig en klart trevligare motor till samma driftkostnader! I övrigt är en femma inte en dyr bil i drift allt beror givetvis på vad man jämför med men den har ingen kamrem eller några dyra servicepunkter, kvalitén är hög och antalet svaga punkter få. Jämfört med andra bilar i samma klass är det ingen dum eller dyr modell att välja.


Tackar för informationen Gjorde en carfax rapport om bilen och miltalen verkar stämma, registrerade intervaller om miltalet och inget skumt verkade synas förutom att den varit på verkstad 3 ggr innan bilhandlarna köpte bilen, men gissar på att dem bytta ev bromsskivor och lite slitage delar på bilen! men de blir att mekanikern får kolla upp sådant när ja ska kolla på bilen!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka