Köpråd: Audi A4 2.0 tdi Qauttro. "Skillnad mellan 140 & 170hk motor?"

Hej. Nu när ekonomin börja rulla på igen så tänkte jag inhandla nyare bil. Som ovan lyder så tänkte jag på en Audi A4 B7 tdi från 2008. Är det skillnad på 140 170hk motorn? Komfort vänliga? Dyr å äga "Service/delar, skatt å försäkring? Ös på med information om denna bil tack =')



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 2.0 tdi Qauttro. "Skillnad mellan 140 & 170hk motor?"



du menar TDI ? vet att 140hk är rätt pigga o snåla.. inte så dyr i försäkring lr service..tror att kamrem gick på 4800:- (sats) självklart ej på VAG.. har kört 250mil enkel resa.. genom tyskland.. låg på 0,6 som mest.. och de va ej gubbkörning.. ang 170hk vet jag ej så mycket.. men skillnad är det säkert i draget ps detta jag snackar om är ingen Quattro..


Tackar för info, jo jag menar tdi Kan väl inte vara så himla stor skillnad med eller utan Quattro.


Hej. skillnaden mellan 140/170 hästarsmotorn är vad jag vet bara programvara men är inte helt säker. Måste rekomendera att välja en bil med Quattro, bilen blir väldigt stabil, drar inte i ratten vid gaspådrag, plus att den blir allmänt mycket trevligare att köra, för att inte glömma framkomligheten på vintern:) Sikta på en 170hästars Quattro så har du en fin bil sen:) MVH Stefan


Skall även vara skillnad i spridarna mellan 140hk vs 170hk.¨ har bara kört passat 2.0TDI 140 och tyckte den var rätt pigg


Den jag ska kika på idag är en Audi A4 2, 0 tds Quattro "170hk" med dryga 14, 000 mil på mätaren. Jo jag vet hur en fyrhjulsdriven bil beter sig. Då jag har haft två förr. Lätt säkraste bil jag ägt när det gäller vinter i dalarna


Läste lite om detta, men somna vid datorn Men är det allvarliga saker?


Min e 2.0 tdi ligger på ca 0,48 110km/h 0,7 vid ca 160km/h Riktigt nice bilar dock tror jag att fyrhjulsdrift drar lite mer.. föräkring ca 4800 kr helförsäkring /år. Service kostnader vet jag ej då jag sj e mekaniker och servar bilen själv var 1500mil. kostar runt 1000 kr olja o filter tillkommer diselfilter samt kupefilter vissa ggr samt kamremm 12000 mil /6 år


140hk och 170hk är EJ samma motor. Har haft en bsr chippad 170hk Quattro, törstig och rolig å köra. Skulle jag köpa en igen så skulle de bli en 140hk, dom brukar gå snålare, vill man ha mer hk så finns ju 3,0tdi.


Kolla så att alla 4 spridare är utbytta, viktigt!!!, är dom ej utbytta så rekomenderar jag dig att hitta en annan bil.






Ja tack för tipset om spridarna. Kan ju dock bli dyrt har jag hört nu från el o diesel. Aja då ska jag kika vidare, för den jag tänkte köpa var en 170hk motor. Går ju chippa annars Synd för den såg för jäkla bra ut! Någon som har en fin å sälja???


Nu behöver man inte vara orolig för att köpa en Audi med 2,0tdi på 170 hk då Audi har en teknisk uppdatering där de byter ut vissa spridare på garanti! För att man ska kunna ta reda på om det finns en åtgärd med spridarna så behöver man bara ringa Audi och uppge regnr. Jag gillar personligen mer 140 hk, då den inte är lika livlig som 170. Inget större fel på någon av motorerna i övrigt!


Jag TROR att audi har gått ut me att dom byter spridarna utan kostnad men är ej säker å sen har dom ju garanterat krav att bilen varit servad hos dom hela tiden eller nå liknande, kolla noga innan köp av 170hk modellen, vag kan svara på detta.


Vilken närmaste Bilmetro eller ska det vara vag?


Det är väl inte direkt man byter detta själv. Visst jag är långt ifrån tummen mitt i handen. Men kanske är lite svårare.


Kolla med bilmetro i borlänge. Dom har audi. Tror även mora har. Vi i hedemora är ej aktionerade på audi längre


jag tänkte event sälja min , pga byte till en a6 då a4 n blir för liten, bilen går bra och har aldrig haft nå bekymmer med den,


kop min


Skicka ett pm å lite info då



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka